|
Meruňky Pincot a Kioto, 25.7.2013 Zapoměla jsem se zmínit o chuti Pinkcotu, pro nás byla jeho chuť velkým překvapením. Velké, vybarvené a měkké plody měly chuť hodně ostrou. Ostrá byla sladkost i kyselost, ostrá byla i vůně a ostrá byla celkově i meruňková chuť. Překvapilo mě,... celý příspěvek > |  | Červený rybíz, 17.7.2013 Mám zrovna takovou zkušenost také, jenže bez těch rozložených kartonových krabic. Stačí mi v brzkém jaru případný plevel pod keři pouze podtrhnut motyčkou. Jak se keře olistí, plevel už moc šancí rozrůst se pod nimi nemá a... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky Pincot a Kioto, 17.7.2013 Můj Pinkcot je letos čtyřletý, zarodil moc krásně, poprvé, loni mu mráz všechny květy ustřelil. Plody jsou veliké a zdravé, stromek také. Postřik jsem nedělala, takže jsme asi letos měli štěstí. Zatím se mu letos oproti... celý příspěvek > |  | Rajčata ven?, 18.5.2013 Čtu váš příspěvek paní Kateřino a říkala jsem si že je škoda, že tu není také založeno téma s názvem "Papriky ven?". Rajčata jsem také vysadila před tím vichrem. Papriky zatím ne. Otužuji je mimo foliák na zápraží domu, zatím jsou v kelímkách,... celý příspěvek > |  | Vinič a slepice, 18.5.2013 Nedomnívám se, že by přítomnost slepic měla negativní vliv na růst a rodivost révy. Mám pár slepic, které mohou do míst, kde mi roste réva. Nejnižší vodorovné vedení révy mám schválně pro slepice ve výšce asi 70 cm. Na dozrálé hrozny v této výšce si... celý příspěvek > |  | Původní staré švestky, 13.5.2013 Máme švestky domácí, rodí výborně každoročně, kromě loňska, kdy je v květu spálil mráz. To se nestalo dobrých 40 let. Ale k té klíčivosti. Ačkoliv loni žádné švestky nebyly, letos to pod stromy v odtravněných mísách, které máme okolo stromů... celý příspěvek > |  | Slechteni semen tykvi (chudou pudou), 26.3.2013 To je zajímavé téma, Kreketuše. Někde jsem četla, že semínka mají paměť. To znamená, že semínka z rostlin, které vyrostly ve velmi dobrých podmínkách, mají po následném výsevu v méně optimálních podmínkách lepší výsledky, než rostliny ze semínek v... celý příspěvek > |  | Spracovanie cesnaku, 26.3.2013 Česneková pasta: Na 1 kg česneku dávám 350 g soli, nic víc. Pastu dám do sklenic, uzavřu víčkem a dám do spodní části lednice. Je vždy perfektní a vydrží v bezvadném stavu celý rok, pokud se nespotřebuje dříve. Nutno počítat... celý příspěvek > |  | Co pod ořešák?, 26.2.2013 Mám pod ořechem obrovské hromady shrnutého a dosud neroztálého sněhu. Schválně jsem se šla podívat po nějakých oranžových skvrnách. Žádné tam nejsou až na pár žlutých, ale za to zcela průkazných skvrn, jejichž původcem je náš labrador.
|  | Saze na mase - proč?, 26.2.2013 Jestli to nebude tím, že moc fajrujete? |  |
|  | Co pod ořešák?, 26.2.2013 Také záleží dost na tom, jak je ten ořešák rozrostlý. Já mám na dvoře chalupy mohutný ořešák starý už 70 let, přímo pod ním mám kompost o rozměrech 3x3m. Na něm roste úplně všechno a jak dobře, i když je vlastně ve stínu. Okolo... celý příspěvek > |  | Pomáhá lunární kalendář?, 9.2.2013 Děkuji za odpověď. Tzn.,že jste papriky vysévala 1den po úplňku. Některé Lunární kalendáře uvádí, že při úplňku a 2až3 dny po něm jsou rostliny v útlumu a dokonce i nepřijímají vodu. Já jsem papriky vysévala 5 dní po úplňku tj. 1.2.2013 a klíčit... celý příspěvek > |  | Pomáhá lunární kalendář?, 9.2.2013 Moc by mě zajímalo, kdy přesně jste papriky vysela podle "Výsevních dnů 2013"? Já vysévám podle počtu dní za jak dlouho ta která rostlina obvykle vyklíčí a tu dobu znám ze zkušenosti. Ovšem dávám pozor, aby rostliny, které klíčí obvykle rychle,... celý příspěvek > |  | Co pěstovat na zahradě pro krmení drůbeže, 28.1.2013 Granule na přilepšenou? To jsem si také myslela a pytel jsem jim koupila. Nesežraly ani jednu granulku, raději by pošly hlady, což jsem nechtěla riskovat. V jiné diskusi tady mi nějaký pán poradil, ať je dám králíkům, že jeho slepice je také... celý příspěvek > |  | Papriky - škůdce semen, 28.1.2013 A kdopak je výrobcem červavých semen paprik, ať si můžeme dát pozor? Zrovna dnes jsem si kupovala semínka paprik, cena všech byla od 50,-Kč nahoru, tak doufám, že červivá nebudou. Zatím jsem se s ničím takovým v životě nesetkala. |  |
 |
|