Příspěvky uživatele - Oxalistriangularis

Meruňky Pincot a Kioto, 25.7.2013
Zapoměla jsem se zmínit o chuti Pinkcotu, pro nás byla jeho chuť velkým překvapením. Velké, vybarvené a měkké plody měly chuť hodně ostrou. Ostrá byla sladkost i kyselost, ostrá byla i vůně a ostrá byla celkově i meruňková chuť. Překvapilo mě,... celý příspěvek >
Červený rybíz, 17.7.2013
Mám zrovna takovou zkušenost také, jenže bez těch rozložených kartonových krabic. Stačí mi v brzkém jaru případný plevel pod keři pouze podtrhnut motyčkou. Jak se keře olistí, plevel už moc šancí rozrůst se pod nimi nemá a... celý příspěvek >
Meruňky Pincot a Kioto, 17.7.2013
Můj Pinkcot je letos čtyřletý, zarodil moc krásně, poprvé, loni mu mráz všechny květy ustřelil. Plody jsou veliké a zdravé, stromek také. Postřik jsem nedělala, takže jsme asi letos měli štěstí. Zatím se mu letos oproti... celý příspěvek >
Rajčata ven?, 18.5.2013
Čtu váš příspěvek paní Kateřino a říkala jsem si že je škoda, že tu není také založeno téma s názvem "Papriky ven?". Rajčata jsem také vysadila před tím vichrem. Papriky zatím ne. Otužuji je mimo foliák na zápraží domu, zatím jsou v kelímkách,... celý příspěvek >
Vinič a slepice, 18.5.2013
Nedomnívám se, že by přítomnost slepic měla negativní vliv na růst a rodivost révy. Mám pár slepic, které mohou do míst, kde mi roste réva. Nejnižší vodorovné vedení révy mám schválně pro slepice ve výšce asi 70 cm. Na dozrálé hrozny v této výšce si... celý příspěvek >
Původní staré švestky, 13.5.2013
Máme švestky domácí, rodí výborně každoročně, kromě loňska, kdy je v květu spálil mráz. To se nestalo dobrých 40 let. Ale k té klíčivosti. Ačkoliv loni žádné švestky nebyly, letos to pod stromy v odtravněných mísách, které máme okolo stromů... celý příspěvek >
Slechteni semen tykvi (chudou pudou), 26.3.2013
To je zajímavé téma, Kreketuše. Někde jsem četla, že semínka mají paměť. To znamená, že semínka z rostlin, které vyrostly ve velmi dobrých podmínkách, mají po následném výsevu v méně optimálních podmínkách lepší výsledky, než rostliny ze semínek v... celý příspěvek >
Spracovanie cesnaku, 26.3.2013
Česneková pasta: Na 1 kg česneku dávám 350 g soli, nic víc. Pastu dám do sklenic, uzavřu víčkem a dám do spodní části lednice. Je vždy perfektní a vydrží v bezvadném stavu celý rok, pokud se nespotřebuje dříve. Nutno počítat... celý příspěvek >
Co pod ořešák?, 26.2.2013
Mám pod ořechem obrovské hromady shrnutého a dosud neroztálého sněhu. Schválně jsem se šla podívat po nějakých oranžových skvrnách. Žádné tam nejsou až na pár žlutých, ale za to zcela průkazných skvrn, jejichž původcem je náš labrador.
Saze na mase - proč?, 26.2.2013
Jestli to nebude tím, že moc fajrujete?
Co pod ořešák?, 26.2.2013
Také záleží dost na tom, jak je ten ořešák rozrostlý. Já mám na dvoře chalupy mohutný ořešák starý už 70 let, přímo pod ním mám kompost o rozměrech 3x3m. Na něm roste úplně všechno a jak dobře, i když je vlastně ve stínu. Okolo... celý příspěvek >
Pomáhá lunární kalendář?, 9.2.2013
Děkuji za odpověď. Tzn.,že jste papriky vysévala 1den po úplňku. Některé Lunární kalendáře uvádí, že při úplňku a 2až3 dny po něm jsou rostliny v útlumu a dokonce i nepřijímají vodu. Já jsem papriky vysévala 5 dní po úplňku tj. 1.2.2013 a klíčit... celý příspěvek >
Pomáhá lunární kalendář?, 9.2.2013
Moc by mě zajímalo, kdy přesně jste papriky vysela podle "Výsevních dnů 2013"? Já vysévám podle počtu dní za jak dlouho ta která rostlina obvykle vyklíčí a tu dobu znám ze zkušenosti. Ovšem dávám pozor, aby rostliny, které klíčí obvykle rychle,... celý příspěvek >
Co pěstovat na zahradě pro krmení drůbeže, 28.1.2013
Granule na přilepšenou? To jsem si také myslela a pytel jsem jim koupila. Nesežraly ani jednu granulku, raději by pošly hlady, což jsem nechtěla riskovat. V jiné diskusi tady mi nějaký pán poradil, ať je dám králíkům, že jeho slepice je také... celý příspěvek >
Papriky - škůdce semen, 28.1.2013
A kdopak je výrobcem červavých semen paprik, ať si můžeme dát pozor? Zrovna dnes jsem si kupovala semínka paprik, cena všech byla od 50,-Kč nahoru, tak doufám, že červivá nebudou.  Zatím jsem se s ničím takovým v životě nesetkala.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika