|
Příspěvky uživatele - exn
|
 |
 |
Řešení pro větší jezírko, 21.8.2009 Můžu se zeptat na typ skimmerů a jak jste s něma spokojen? Podle Vámi uváděného řešení hádám, že jako mechanický předfiltr bude použito nějaké síto? |  | Jaký koupit jezírkový vysavač?, 20.7.2009 Prosím, mám dotaz k majitelům Pondovac 3, resp. Gardeně SR2000. V okamžiku přepnutí sání na druhou z komor dochází na konci sací hubice k mžikové ztrátě podtlaku a pak k jejímu obnovení, nebo stíhá vytvářet stálý podtlak? Další dotaz, kolikrát do... celý příspěvek > |  |
|  | Velda i tronic, 18.7.2009 Cituji z manuálu k výše uvedenému zřízení:
"Nedoporučujeme u chovu pravých japonských koi a Jeseterů. Mohou být citliví vůči mědi ve vodě!
Nejvhodnější je použití pro okrasná a koupací jezírka."
Takže moje odpověď pro mě samého by... celý příspěvek > |  | Kam s UV lampou?, 8.7.2009 Zpravidla každé elektrické zařízení, pokud je schválené pro provoz v EU, má mít na výrobním štítku tzv. stupeň krytí, který má tvar IPxx, kde první pozice (malé x) značí ochranu proti vniknutí předmětu, prachu a druhé x značí ochranu proti vniknutí... celý příspěvek > |  | Řešení pro větší jezírko, 25.6.2009 Vortex filtr pracuje na jednoduchém principu. Nečistoty, které jsou težší než voda se usazují ke dnu, kdežto odtok z filtru je někde u hladiny. Tzn. většinou se instaluje na vstupu z guly, která Vám sbírá sediment na dně jezírka. Nečistoty tohoto... celý příspěvek > |  | Řešení pro větší jezírko, 25.6.2009 a co UV na takový objem vody? Řekl bych, že bude třeba min. 110W. |  | Zelené jezírko, 9.6.2009 ... a ještě drobnou připomínku, neočekávejte od zeolitu zázraky, pomůže Vám možná srovnat parametry vody, nicméně kvalitní filtraci v žádném případě nenahradí
zatím vše |  | Pro chemiky - zeolith, 4.6.2009 Tak jsem to našel:
http://www.zeopol.com/cenik.htm
Ta frakce 32-50 za cca 11,- / kg, balené to mají v papírových pytlích po 25 kg. Loni jsem za ty prachy vzal 4 pytle, po cca půl roce jej vyměním ve filtru a dám (použitý) do potoka, nebo do... celý příspěvek > |  | Zelena voda v jezírku, 4.6.2009 Stačí 5 kg hnědé uhlí a je čisté jezírko
Nestačí, tím si můžete být jist.
zatím vše
|  | UV lampa, 1.6.2009 Pokud by bylo těleso lampy z hliníku, tak za nějaký relativně krátký čas Vám hliník ve styku s vodou z jezírka zoxiduje a ztratí veškeré odrazné vlastnosti. Pokud to má být kvalitní výrobek, předpokládám, že by spíše měl být z nerezu. Jinak TMC je... celý příspěvek > |  |
|  | Pro chemiky - zeolith, 1.6.2009 Zdravím Vás pane Slaný, co jsem zjišťoval v minulosti, tak Zeolith je přírodní kámen, který se krom jiných rube někde na Slovensku, a jeho použití je poměrně rozsáhlé, kromě jezírek i jako stelivo pro miciny. Jediný problém tohoto výrobku je, že to... celý příspěvek > |  | UV lampa, 26.5.2009 Ani jedno, ani druhé. UV-C lampy jsou většinou konstruovány pro instalaci na suchu, ne ve vodě! Jedná se o elektrická zařízení a jako s takovými s nimi musí být zacházeno (dle příslušného IP), doporučuje se proudový chránič.
UV-C lampy se... celý příspěvek > |  | Koncentrovaný dusík v jazierku, 29.4.2009 Obávám se, že lekníny bez zeminy a nějaké výživy jen tak v kačírku prostě neporostou. Vemte si jen velikost listů, pokud chcete, aby přežily, bez zeminy se neobejdou. Já to řeším tak, že je dávám do plastového neděrovaného kbelíku, do kterého dám... celý příspěvek > |  | Jaký koupit jezírkový vysavač?, 23.4.2009 navíc se dle prodejců jedná o jeden výrobek, pouze prodávaný pod jinou značkou... |  | Jaký koupit jezírkový vysavač?, 22.4.2009 Loni jsem koupil bohužel jen jednokomorový systém, který funguje tak nějak napůl. Při čekání na vyprázdnění komory část nasáté vody v hadici vyteče zpět do jezírka, čímž vlastně ten šlem rozvíří. Proto jsem chtěl objednat už dvoukomorový vysavač,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|