Příspěvky uživatele - exn

Choré koi, 24.6.2010
Asi by se hodila nějaká fotka, dle Vašeho velmi stručného popisu bude těžké něco určit. O chorobách koi je hodně napsáno v knížce p. Štěcha, mohl bych se Vám případně mrknout. Je možné, že Vám déšť něco "spláchnul" z okolí do jezírka?... celý příspěvek >
Něco na kamenech v jezírku, 7.6.2010
tipnul bych si, že budete mít jezírko plné malinkých žabiček, to co vidíte jsou rosolovité útvary plné žabího potěru, brzy budou následovat pulci... Většinu toho požerou predátoři, ale něco určitě zůstane
Vláknitá řasa, 3.6.2010
Pokud zmiňujete keramzit, také jsem v minulosti sledoval diskuzi o jeho možném použití, právě kvůli vhodné pórovité struktuře, ovšem pokud si vzpomínám výsledky nebyly až tak skvělé, protože po čase došlo k ucpání pórů keramzitu šlemem. Proto jsem... celý příspěvek >
Vláknitá řasa, 3.6.2010
/Reakce na příspěvek pana Hrkala/ Myslím, že nejsem sám, kdo bude velmi zvědav na výsledky Vašich měření. Zkuste prosím popsat sestavu filtru (zda máte nějaký předfiltr, screenex...?) zda budete Siporax provzdušňovat. Na webu jsem u komerčního... celý příspěvek >
Jak vyčistit koupací jezírko?, 31.5.2010
Stav který popisujete dle mého úzce souvisí s poměrně rozsáhlými dešťovými přeháňkami a zároveň kvete hodně keřů, stromů. Pokud je jezírko na nějaké okrasné zahradě, tak je spad pylů poměrně rozsáhlý, tak že biologická filtrace prostě nestíhá. Osobně... celý příspěvek >
Vláknitá řasa, 27.5.2010
Dovolil bych si vstoupit do této, zcela nepochybně zajímavé debaty s menší skepsí při přímo úměrném porovnávání jednotlivých parametrů akvária a jezírka. Podle mého názoru to takhle přímo udělat nelze, protože z reálného hlediska se jedná o dva zcela... celý příspěvek >
Želva v jezírku, 26.5.2010
Želvu máme v jezírku už několik let (sousedi ji málem v sousedním okrese přejeli na silnici, tak ji dovezli a děti s ní hned šup do jezírka). Ze začátku jsem měl pocit, že želva loví potěr a menší rybičky v jezírku, ale možná to byl opravdu jen ten... celý příspěvek >
Vláknitá řasa, 24.5.2010
Nenapsala jste podstatné údaje a sice jakou máte filtraci a výkon UV lampy. Voda je čirá, ale máte vláknitou řasu, nebo je voda zelená? Měřila jste někdy parametry vody? Co se týká rašeliny, používá se na snížení Ph vody (lepší než pytel... celý příspěvek >
Doma dělané filtrace, 19.5.2010
"Ahoj Juro, nevím, jestli sem ještě chodíš a jestli už filtraci dávno nemáš. Koho by zajímala pobřežní filtrace přímo v jezírku koukněte na living.cz. Zkráceně: čerpadlo, dlouhá meliorační roura, až metr kačírku v oddělené pobřežní zóně (mají v... celý příspěvek >
Vláknitá řasa, 17.5.2010
Když už jsme u těch českých názvů, tak při vyhledávání spíše zkuste zadat "perkarbonát sodný". Jedná se o alternativní název téhož a pod tímto názvem Vám již vyběhnou komerčně dostupné produkty. Jak jsem zmiňoval diskuzi na koiphen,... celý příspěvek >
Vláknitá řasa, 16.5.2010
Většina komerčních prostředků na likvidaci vláknité řasy je založena na použití peroxidu vodíku. Krátkodobá oxidace způsobí narušení buněčné struktury vláknité řasy, která se po určitém čase rozpadne. Můžete tedy buď velmi draze nakoupit... celý příspěvek >
Průchodky do sudu, 9.4.2010
Pustil jste se na dlouhou cestou pokusů, testování, ladění, omylů, úspěchů... Zkuste se podívat na již několikrát zmiňované forum Koiphen. Jsou tam i vortexové filtry včetně různých předfiltrů, myslím, že by Vám to mohlo ušetřit spoustu času. Co se... celý příspěvek >
Únik vody z jezírka, 7.4.2010
Pokud se Vám únik vody, stejně jako v předchozím případě zastaví v určité výšce,  bude trhlinka ve folii možná identifikovatelná dle "babské rady", kterou jsem osobně vyzkoušel, když jsem hledal protrženou folii na vlastním jezírku cca... celý příspěvek >
Vhodné rostliny do jezírka, 7.4.2010
Omlouvám se za OT, ale jak je vidět, jedná se o vysoce subjektivní názor, vše je otázkou chuti, ale ano, amura jsem jedl a vůbec mě chuťově nezaujal. Když už jsme u tématu, ze sladkovodních považuji za chuťově výbornou rybu candáta, lína, úhoře u... celý příspěvek >
Vhodné rostliny do jezírka, 6.4.2010
Nejlepší by bylo trs té rostlliny vytáhnout, vyfotit a pak se dá říci, co tam máte. Pravděpodobně to bude už zmiňovaný Vodní mor kanadský nebo by to mohl být Růžkatec V obou případech se jedná o dosti houževnaté rostliny, kterých je docela problém... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika