|
Jak a čím osázet velké květináče?, 30.3.2010 V principu je to jen velký květináč, takže spodek vydrenážovat a pak zeminu. Doporučil bych borovici kleč. |
 |
Jaký okrasný strom, 30.3.2010 A co třeba jeřabina? |
 |
|
 |
Stromy kolem prijezdove cesty, 30.3.2010 Pokud se líbí exotičtější vzhled, tak Katalpu a nižší kultivar 'Nana' |
 |
Co je to za rostlinu?, 12.3.2010 Ve starém označení by to mohla být Kalanchoe daigremontiana. |
 |
Rhipsalis cereuscula, 12.3.2010 Dodal bych, že i když je to kaktus, tak je potřeba pravidelně rosit. Pochází totiž z mlžného pásma horských lesů v Andách. |
 |
Rychlerostoucí keř s ostny, 12.3.2010 Svoje udělá i růže - šípek :o) |
 |
Keře v nádobách, do stínu, 12.3.2010 Dobrý den.
Co vyzkoušet buxus nebo nějakou vrbu? Problém by také neměl být s borovicí (nejspíše kleč), ale určitě by se tam líbilo třeba i bříze, když roste i v okapu :o) |
 |
Liči, 7.12.2009 Jinak jsem ještě zjistil, že existují dva druhy Liči. Oba dva mají sudozpeřené listy, ale jedno má po 2 lístečkách a druhé po 4. U mě se víc líbi tomu se 4mi :o) |
 |
Albizia, 17.10.2009 Dobrý den. Letos jsem našel dva semenáčky cca 5cm pod Albizia julibrissin v Šibeniku. Jsou i teď na zimu v malých květináčích na okně a jsem zvědavý, jestli se dožijí jara. |
 |
Jak namnožit rakytník?, 17.10.2009 Vloni, hádám na přelomu léta a podzimu, jsem si ulomil dřevitý řízek a kupodivu se se stimulátorem chytil. Nevím jestli to byla náhoda, každopádně dávám to jako tip. |
 |
|
 |
Fagus sylvatica Michal Red, 17.10.2009 Dobrý den. Prosím o zaslání výše zmiňovaného článku na webmaster[zavinac]rostliny.net. Děkuji :) |
 |
Jak nejlépe sázet bukvice?, 17.10.2009 Stratifikace znamená nechat semena projít mrazem. Asi se setkáte také s výrazem skarifikace, což je narušení slupky tvrdých semen třeba smirklem, nožem, atp. |
 |
Jak nejlépe sázet bukvice?, 9.9.2009 Dobrý den. Cestou z práce jsem si natrhal bukvice z červeného buku. Kdy a jak je mám nejlépe zasadit? Děkuji. |
 |
Jaké rostliny jsou vhodné, 9.9.2009 Napadá mě borovice. |
 |
Pryskyřník nebo Mochna a jedna další, 8.9.2009  Dobrý den. První dvě patří k sobě a nemohu se rozhodnout, jestli se jedná o Mochnu nebo Pryskyřník. Druhou rostlinu neznám vůbec. Pomůžete? Díky. |
 |