|
Poznáte co je to za rostlinu?, 15.8.2010 Díky moc! Trefa v 6 i 7. Poslední 2 rostly přímo na chodníku. S určováním takových "obyčejných" je to obvykle nejtěžší :o( |
 |
Poznáte co je to za rostlinu?, 14.8.2010  Předem díky místním rádcům za pomoc :o) |
 |
|
 |
O jaký druh olše se jedná?, 27.7.2010 Ano, máte pravdu. Děkuji. |
 |
O jaký druh olše se jedná?, 27.7.2010  Foceno na výpadovce z Mladé Boleslavi na Nymburk. Listy má tuhé, tmavězelené lesklé na vrchní straně, spodní matová, stříbrná. Předem děkuji za pomoc :o) |
 |
Delonix regia?, 27.7.2010 Možná to ani nebylo tak díky nízké teplotě, ale spíš kvůli velkému nárazovému rozdílu teplot. Radil bych, když už se obecně rostliny uklízí domů, tak to dělat s rozmyslem tak, aby to najednou neskočilo najednou třeba o 20C nahoru. |
 |
Pár bylin k identifikaci, 25.6.2010 4 - s okrasným bodlákem máte pravdu. Zkoušel jsem jej dříve v kategorii okrasných trav bez jakékoliv reakce, tak jsem si řekl, že bych jej mohl zařadit podruhé zase sem. Jinak děkuji za upřesnění. |
 |
O jaké traviny se jedná?, 25.6.2010  Děkuji předem za rady :o) |
 |
Pár bylin k identifikaci (2), 24.6.2010 Děkuji všem! |
 |
Pár bylin k identifikaci, 23.6.2010  Dobrý den. Jako už po několikáté prosím místní znalce o pomoc s identifikací a předem děkuji :o) |
 |
Jedná se o zmarilku?, 20.6.2010  Děkuji. Naštěstí jsem si vyfotil i pořádný detail, takže přidávám. Ale máte pravdu, podle googlu to opravdu vypadá na Cercidiphyllum japonicum. |
 |
|
 |
Jedná se o zmarilku?, 19.6.2010  Vyfoceno právě dnes. |
 |
Převislý kultivar jasanu?, 10.6.2010 Jako vždy, velmi děkuji :o) |
 |
Převislý kultivar jasanu?, 10.6.2010  Dobrý večer. Předpokládám, že se jedná o nějaký převyslý kultivar jasanu. Je to tak? Dokážete jej přesně identifikovat? Děkuji :o) |
 |
Druh Jeřábu, 3.6.2010  Dobrý den. Hádám správně, že se jedná o Jeřáb, nejspíše Sorbus alnifolia? Díky :o) |
 |
Co je to za byliny?, 1.6.2010 Dračíka potvrzuji. Děkuji Vám i ostatním! |
 |