|
Neznámá bylina, 23.6.2015 Děkuji! Tak s tím kakostem jsem šel přecijen správným směrem. Jen si víc věřit :o) |
 |
Neznámá bylina, 23.6.2015  Víte někdo o co se jedná. Kakost to asi nebude. |
 |
|
 |
Identifikace keře, 9.4.2015 Paeonia obovata? |
 |
Identifikace keře, 9.4.2015  Dobrý den. Vůbec mě nanapadá, co by to mohlo být za keř. Pomůžete? Díky. |
 |
Neznámý keř, 8.7.2014 Nedávno jsem to taky řešil. Najde se skoro všude jako keř sázený na dálnici uprostřed mezi svodidly. |
 |
Tisy a krtek(?), 19.3.2014 V mém případě to tisy nebyly. Jednalo se o myrobalán a jabloň, tedy "sladké" dřevo. Asi by hryzcovi chutnal i javor. |
 |
Tisy a krtek(?), 17.3.2014 Ano. Máte pravdu. Mozek myslel hryzce, ruce psaly hraboše :) |
 |
Pomůžete určit tento strom?, 14.3.2014 Oni ty 3m sněhu jsou právě ideální a krásně ho tím chrání. Josef tady píše o Hradci Králové, kde právě sníh není a jsou tam holomrazy. Já tam mám chalupu a letos mám sekvojovec objednanej. Jdu do toho rizika. Odvážném štěstí přeje :o) |
 |
Tisy a krtek(?), 14.3.2014 Tohle nebude dělat krtek. Krtek dělá samostatné hromádky, tohle jsou chodbičky a bude to nejspíše hraboš. A na něj pozor, rád užírá kořínky. Už jsem pár stromků vytáhnul a vypadaly, jako tam byl zaražený jenom kolík. |
 |
Určení keřů / stromů, 5.5.2013  Dobrý den. Prosím o určení keřů / stromů. Děkuji.
|
 |
|
 |
Dvě rostlinky z Chorvatska, 18.7.2012 Děkuji za pomoc! |
 |
Dvě rostlinky z Chorvatska, 16.7.2012  Dobrý den. Fotky pocházejí z počátku července. Dokážete mi poradit o jaké květiny jde?
Děkuji!
|
 |
Catalpa - znovu neobráží, 11.7.2012 S katalpami je to těžké, rády namrzají. Mám ale osobní zkušenost, že si jich můžete sami ze semínek ze zralých lusků vypěstovat spoustu. Stačí, aby jste si našli nějakou v okolí sebrali lusk až bude zralý a je to. Uvnitř má spoustu drobných semínek a... celý příspěvek > |
 |
Mochna křovitá, 11.7.2012 Nevím co by s ní mohlo být, ale každopádně bych doporučil si ji pro jistotu nařízkovat. Teď je proto ideální doba. Stačí udělat pár bylinných řízků, zasadit do květináče a zakrýt třeba obyč. igelitovým sáčkem, aby měly dobrý klima, zalít a dát ven do... celý příspěvek > |
 |
Epilobium hirsutum?, 7.7.2012  Dobrý den. Myslíte, že to je Epilobium hirsutum?
Děkuji. |
 |