Příspěvky uživatele - xsi

O jaký keř se jedná?, 24.3.2009 Obsahuje fotku
Předem děkuji za radu.
Liči, 19.3.2009
Moje zkušenost je taková, že ze semena vyroste jednou 8cm rostlinka, jindy pomalu 20cm. Experimentem se mi osvědčilo dopřát rostlince bohatou zálivku a rosit. Jinak jsem také ve fázi, kdy mám stagnující růst a snad se jednou zase rozjedou :)
Čemu patří tyto plody?, 10.3.2009 Obsahuje fotku
Fotka byla pořízena v Průhonickém parku.
Jakému stromu patří tyto šišky?, 10.3.2009 Obsahuje fotku
Foceno v Průhonicích.
Albizia, 9.3.2009
Starší rostliny by měly vydržet i -10, ale zimní optimum je +2 - +8.
Identifikace tří keřů, 9.3.2009
Pro zajímavost. Kdyby jste je chtěla vidět, tak všechny fotky pocházejí ze zámeckého parku v Častalovicích.
listnaty okrasny strom, 9.3.2009
Určitě by se dal vybrat nějaký kultivar javoru dlanitolistého (Acer palmatum) nebo nějaké zakrslé formy Ginkga např variegata (vím že je to jehličnan, ale v tomto případě to asi nebude vadit). Anebo nějaký jiný a řezat a řezat a řezat :o)
Identifikace tří keřů, 7.3.2009 Obsahuje fotku
Dobrý den. Potřeboval bych pomoc s identifikací. Druhý bych hádal na nějakou kalinu. Děkuji.
Jakému stromu patří tyto lusky?, 7.3.2009 Obsahuje fotku
Včera jsem cestou z práce objevil strom s těmito lusky. Kromě nich nemůžu dodat ani list. O co by se mohlo jednat.
Co to je za strom?, 4.3.2009
Možná by to mohl být také nějaký druh "exotičtější" břízy.
Neznámý keř, 4.3.2009
Kdepak, bude to Gleditsia a nejspíš Gleditsia triacanthos, dřezovec trojtrnný. Několik si jich také ze semínek pěstuji doma.
strom?, 4.3.2009
Musím Vám oponovat, existuje stálezelený dub "Quercus turneri". Alespoň podle p. Větvičky, který o něm mluvil letos v Receptáři. Měl by se nalézat v Praze někde pod Plečnikovým schodištěm, tak se tam kdo chce může přijít na něj... celý příspěvek >
Přesazení javůrku, 4.3.2009
Hlavně pak nezapomenout pořádně zalít. A to nejdřív samotnou jámu a pak po zasazení a nějakou dobu zalívat i potom. Držím palce.
Pár skalniček k pojmenování, 3.3.2009
To se teprve uvidí až se letos dostanu na chalupu :o)
O jakou kapradinu se jedná?, 3.3.2009
Nad žebrovicí jsem také váhal, ale nejsem si zcela jistý. Ještě bych doplnil, že se nejdená o žádného exota, ale nalezl jsem ho v lese v severních Čechách.
Další diskuze:  1112131415  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika