Příspěvky uživatele - Dušan Zbořil

Zkušenosti s pološvestkou Jojo, 11.9.2008
Zdravím mám 3 švestky JOJO čtvrtým rokem, druhým rokem již plodily, listy a plody zcela zdravé na slunném stanovišti 33o m.n.m.chuťově je lepší než treba Hamanova opodál s šarkou na 80%plodů.Chuti domácí nedosahuje, rozdíl však je zanedbatelný.
švestka Elena - znáte ji?, 22.4.2008
zdravím, švestka Elena je ještě novinka též čekám na první plody, takže trocha teorie-Obrazový atlas peckovin-Nakladatelství Květ 2002.Cituji-samosprašná odrůda této pozdně zrající švestky s plody střední velikosti(28až35g),je tolerantní na virovou... celý příspěvek >
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 25.2.2008
Proč vypeckovávat třešně, višně, švestky? Když nepodrtíte pecky tak v pálence jsou pouze lehce cítit a to k pálenkám z těchto plodů přece patří ne?
hrušeň Bohemica, 17.2.2008
Zdravím, 2005 jsem zasadil hrušku Bohemica a Nela, nadm.v. 330 m obě loni již plodily, Bohemica je dobrá, sladká, Nela výborná s medovou chutí. Každopádně dobrá volba.
Grilování - uzení, 29.11.2007
Zdravím ano dá se udit na akátovém dřevu, taktéž na švestkovém, hruškovém, jablkovém, lipovém, bukovém, dubovém, jasanovém vše z vlastní zkušenosti.
spartan, bohemia, 9.11.2007
Zdravím, spartan je výborné jablko a i když zrovna moc nestříkáme, tak dvě tři bedýnky ze dvou zákrsků se na jídlo vždy vyberou a že jsou malá jablka  vůbec nevadí. Záleží hlavně na chuti. Jako náhradu doporučuji odrůdu sparjon, plodnost je... celý příspěvek >
čerpadlo na kvas, 1.11.2007
Vtipní anonymní pisálkové, rukama jsem vykýbloval tolik kvasu a to mi není ještě ani pětatřicet, kolik vy dva nezpracujete do konce života. Právě proto, že mi těch kýblů prošlo rukama tisíce a nikdo z nás nemládne, žádal jsem tímto o radu si usnadnit... celý příspěvek >
čerpadlo na kvas, 31.10.2007
Zdravím, ano jedná se mi o přečerpání do menších sudů před transportem do pálenice, diky za radu.
čerpadlo na kvas, 30.10.2007
Zdravím, nemáte někdo zkušenost s přečerpáváním kvasu kalovým čerpadlem? Kvas je jablkový, hruškový. Nespálím kalové (septikové)čerpadlo? Případněm typ čerpadla, výrobce? Díky
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 28.10.2007
Zdravím, švestku Vańkova jsem koupil v Litovli. Výpadovka na Olomouc po staré silnici, měli čtvrtkmeny na myrobalanu.
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika