Příspěvky uživatele - oljitbur

Destilační přístroj, 1.10.2007
Dík za zhodnocení stavu - holt chyběla zkušenost, respektive možnost diskuse, dneska by to dopadlo asi lépe i když nikdy není pozdě. Názor předám. Ještě k plášti - dvojplášti, nebo míchání (bez míchání). Zřejmě používáte... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 25.9.2007
Známý experimentoval s deflegmátorem z nerezi na kotli o objemu cca 50 l. Na víku měl  dóm o průměru 150mm a výšce 180mm a dále trubku (bez náplně) o průměru 50 mm vysokou asi 850 mm. Dostával se na první přepal okolo 50 %, ale senzoricky nic... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 24.9.2007
Hodně záleží na tom jaké máte možnosti. Na jedné straně zdroj surovin. Pálenice jsou vesměs stavěné na minimáln množství 100 l (vyjímečně berou 70 l). Při klasickém jednostupňovém pálení  se doporučuje mít tak tři kotle kvasu, abych využil... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 21.9.2007
Zdravím vás pánové  v diskusi na stavbu kolony, zjevně poprvé konkrétní návrh parametrů. Laická otázka a co když ne ve skle, ale třeba v mědi, (nebo)nerezi. Pak lze jít cestou jednoho ks. Vhodnější je dodržet navržený objem přes... celý příspěvek >
destilační přístroj, 14.9.2007
Ano k tomu není co dodat, postupujeme stejně. Když zmiňujete archiv, není ročník jako ročník, přesto považuji vrchol pálenky v období 3 -5 let od vypálení (uložena ve skle pod korkem) Pokud je starší, zdá se mi, že je to spíše k horšímu... díky za... celý příspěvek >
destilační přístroj, 13.9.2007
Zdravím a díky za názor na další ohřev. Nemám to z vlastní zkušenosti, ale po diskusi s kolegy nad příčinami zakalení by mohl být problém v tom, že pálenka byla zřejmě naředěna vodou (jakou vodou ředíte..). Nedošlo však po jejím... celý příspěvek >
destilační přístroj, 12.9.2007
Chválíte ořechovku, ale dle návodu jde o spíš likér. Pil jsem u sousedů v Rakousku Johannistrunk - čirá pálenka o které tvrdili, že je to echt Schwejkova ořechovka. Vyrábí se po maceraci nezralých ořechů trhaných na svátek Sv. Jana (konec června) v... celý příspěvek >
destilační přístroj, 12.9.2007
fajn -  dík za informace, není nad zkušenost. Když zmiňujete senzorické vady navodím ještě další téma a to jejich eliminace dalším přepálením - zahřátí již hotové pálenky na teploty okolo 60 stupnů, kdy se mají i některé  přiboudliny... celý příspěvek >
destilační přístroj, 4.9.2007
ano díky za informaci, můžete doporučit poměr uhlí versus pálenka. Dávám k diskusi ještě názor na ředění lutru (před druhým klasickým pálením) vodou, prý se tím pálenka výrazně zjemní a výsledný produkt není nutné tolik dořeďovat vodou.
destilační přístroj, 3.9.2007
Zdravím přátele zahrady. Můžete poradit jaké živočišné uhlí máte na mysli a kde ho obstarat - přes lékárnu. Díky
destilační přístroj, 29.8.2007
tak s tímhle nic jiného než souhlas, polemizoval bych o době ředění, tedy raději ihned po vypálení (omezím tím možnost zákalu) a pozor vodu do pálenky za stálého míchání, taky bacha na stejnou teplotu obou látek.  
destilační přístroj, 29.8.2007
zdravím všechny příznivce tohoto tématu, jsem zde nováček.. dávám k diskusi. Je opravdu deflegmátor schopen propustit i aroma kvasu, např. meruně, švestky. Není výsledným produktem (v důsledku vícenásobné rektifikace) spíše všeobecně chutnající... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika