Příspěvky uživatele - sveda

Slivoň na Severní moravu?, 24.9.2007
když se vrátím k odrůdě švestky, která je dle vašeho názoru nejlepší do chladnějšího prostředí, Hanita, Jojo, ...? V jiné diskuzi se p. Vysloužil vyjádřil cituji - Mám totiž pocit, že na slivovici jsou vhodné švestky prakticky všechny - pokud jsou... celý příspěvek >
Slivoň na Severní moravu?, 3.9.2007
Jak je to s padavostí švestek? Na slivovici je dobré sezbýrat zralé plody naráz. Jsou odrůdy které na sobě zrale plody udrží i do prvního zámrazu?
Slivoň na Severní moravu?, 3.9.2007
Děkuji Vám všem za podněty a návrhy. Také se podívám ješte po okolí, bohužel většina si nepamatuje odrůdu kterou vysadily. Co ještě říkáte na odrůdu JOJO je to prí nová odrůda. Je na internetu někde seznam odrůd a jejich vlastnosti? děkuji
Slivoň na Severní moravu?, 19.8.2007
Ještě pro upřesnění podmínek kde bych chtěl vysadit švestku. Teplo začíná u nás až počátkem dubna, červen a červenec je krásný, pak se začíná střídat sluníčko s deštěm ale podzim bývá pěkný.
Děkuji moc za odpovědi nevím kde jste se dostal k těmto informacím, či jste v tomto oboru doma. Jde sehnat někde na internetu či jinde seznam odrů a jejich vlastností?
Ještě jsem přemýšlel o odrůdě JOJO ta je rezidentní vůči šárce ale nevím jestli by se hodila do podmínek severní moravy?
Slivoň na Severní moravu?, 14.8.2007
Šárky se bojím jelikoš se tady u nás také vyskytla. Dále potřebuji odrůdu které nevadí příliš velká zima. Ještě jsem přemýšlel o výsadbě jabloně ale taky druh který by se hodil do chladnějších podmínek a měl dobré vlastnosti pro pálení. Potřeboval... celý příspěvek >
Slivoň na Severní moravu?, 13.8.2007
Dobrý den scháním odrudu která by se mohla vysadit na severní moravě Jeseník (400m nad mořem ale chladný větr s okolních kopců). Odrůda by měla být pro výrobu slivovice. Nevím jak moc je náročná Hanita. Ta je prý dobrá na pálení. Prosím poraďte. Dík.... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika