|
Magdalenka, 13.10.2012 Roubovat neumím a neznám v okolí nikoho, kdo by uměl. NAvíc tři ze stromků nebudou pro mě. Další návrhy? | | Stará odrůda hrušky - šurpovka, 12.10.2012 Popisu by odpovídala i Magdalenka. | |
| | Magdalenka, 12.10.2012 Neví někdo, kde sehnat stromky hrušně Magdalenka? Ing. Boček na mail neodpovídá, na prodejstromku.cz mi na písemný dotaz, zda se jedná o Magdalenku, ani neodpověděli. Jedna mi roste na zahradě, ale nemám žádný hruškový semenáč na naroubování. Sháním... celý příspěvek > | | Kalendář ovocného trhu 1909 Hrušky, 12.10.2012 Tak jsem výsledný produkt už vypálený i okoštoval. Bohužel odpovídající smajlík jsem tady nenašel. Krásně voní, chuťově výborná. | | Kalendář ovocného trhu 1909 Hrušky, 18.9.2012 Tak Magdalenku mám doma a do bečky jsem hruštičky dával na přelomu srpna a září. Jsem sever Moravy, okres Bruntál.
| | Roubování, 9.3.2011 Rád bych rouboval do mladých výhonů, problémem je to, že mám dva roky staré Wiliamsky a tyto zřezávat kvůli roubům Muškatelky asi by nebylo dobré. Jiné hrušně na zahradě nemám na které bych mohl roubovat, jen ty špičáky jabloní, co vyrostly ze... celý příspěvek > | | Roubování, 9.3.2011 Přeji hezký slunečný den. Mám jeden dotaz ohledně roubování, nejspíše nejapný. Na zahradě mám starou hrušeň, s největší pravděpodobností Muškatelku. Chtěl bych se ji pokusit naroubovat, ale nemám žádnou škaredou hrušeň, na kterou bych to mohl zkusit... celý příspěvek > | | Slivovice vs. calvados, 17.10.2007 Pro Alda: http://www.bednarstvi-jf.cz, ale zkuste i jiná bednářství, pokud seženete, já psal do třech, ale jen odtud mi poslali nabídku.Pro p. Vysloužil: Myslím, že léta u mě slivovice ani jablkovice nevydrží :-) | | Slivovice vs. calvados, 16.10.2007 Uvažuji, že si nechám vyrobit dubový sud pro uchování pálenky. Nechal jsem si poslat ceník, 5l soudek začíná na částce do 2000 kč, tady vidíte :5 l v-28,5 x Ø-18 1600 Kč 270 Kč 120 Kč č. -6 100 Kč10 l 31 x 20,5 1750 Kč 280 Kč 130 Kč 100 Kč15 l... celý příspěvek > | | Jak na kvas z hrušek?, 16.10.2007 Já to melu na mlýnku, co mám na zabijačku, přes největší šajbu. Pecky nejsou rozdrcené, ale hruška je na kaši. Na 50 l kvasu dávám přinejlepším 1 kg medu, je lepší než cukr. Při teplotě do 20 st.C kvasit max. 7 týdnů, když je pálenice objednaná na... celý příspěvek > | |
| | Muškatelka, 24.9.2007 Je to velice chutná hrušeň, mám ji na zahradě, je to už sice starý strom, ještě po babičce, ale stále plodí. Jsou z ní výborná povidla i hruškovice :-). | | Co to je?, 6.6.2007 Chtěl bych se zeptat, co to je, případně jak to zlikvidovat? Manželka to dnes našla na spodní straně listů švestky. Děkuji za případné odpovědi. | |
|
|