Příspěvky uživatele - Jelen

Původní staré švestky, 13.5.2013
Viděl bych to podobně, také do budoucna považuju za daleko nebezpečnějšího nepřítele Monilii laxu než Šarku. Od Šarky víme co čekat, Monilie je daleko zákeřnější, se Šarkou jde nějak "fungovat", u Monilie jsem pesimistečtější.  Zatím se mi... celý příspěvek >
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 3.4.2013
No pokud to nebude tak, jak dnes rikali na jedne rozhlasove stanici ohledne konce mayskeho kalendare v prosinci lonskeho roku. No protoze ted uz bude porad jen prosinec...  
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 3.4.2013
Mám ji naroubovanou taky, na prvni plody čekám, vloni za mě sklidil mráz 18.května.
Presenta, 2.10.2012
Taky dávám Prezentě pozitivní hodnocení, mám ji naroubovanou na několika větvích, z nichž na dvou už plodí. Chuťově velice dobrá, pěkné plody, drží na stromě, zatím odolává Šarce, plody jsou pevné. Zatím nevidím mnoho negativ. A u mě nejlépe přežila... celý příspěvek >
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 18.9.2012
A je to opravdu Hanita? V mé, průměrné poloze, je těch pár plodů, co mi mráz ponechal, už dávno pryč. Taky nesdílím takové nadšení pro Hanitu, nechutná špatně, ale že by to byl takový zázrak to určitě ne.
Tophit, 4.9.2012
Plody na snimku moc "durancovite" nevypadaji, alespon mi to tak prijde.
Určení odrůdy staré slivoně, 24.7.2012
Jen bych dodal, že Černošická je jednou z odrud, která u mě alespoň částečně přežila 18.květen. Spolu s Prezentou, Hanitou a Valjevkou. Naopak Jojo, Gabrovska, Wangenheimova, Tuleu Grass(několik prvních plodů), Anna Späth jedna velká nula. Samozřejmě... celý příspěvek >
Určení odrůdy staré slivoně, 23.7.2012
Troufnu si říct, že to bude výborná zapomenutá ranná odruda Černošická. U mě v oblasti prostoupené Šarkou jsem na ni nikdy nakažení nepozoroval, ani na listech ani na plodech. Období odpovídá, je to "žňovka". Pilatka ji má ráda, to taky sedí. A podle... celý příspěvek >
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 7.2.2012
Po strance chuti je Grávštýnské top jablko. A řekl bych, že se neduhy Grávštýnského trochu zveličují, alespoň ze své zkušenosti. Vstupuje pozdě do plodnosti, ale neřekl bych, že má nižší plodnost, vím v okolí o několika stromech(včetně jednoho na... celý příspěvek >
Coxova Reneta a Spalord - kde koupit?, 25.10.2011
Coxovku ma v nabidce napr. olomoucka Reneta. Spalord maji malokde(stejne jako treba Delor nebo Dublet), vloni jsem ho videl v Arbii v Malenovicich, ackoliv v nabidce na internetu nebyl(neni ani letos).
Favorita Morettini 3, 20.6.2011
Černošická má kyselou slupku, o dužnině bych to netvrdil.
Favorita Morettini 3, 15.6.2011
Letos byl tlak pilatky daleko mensi nez v predchozich letech, aspon tedy u me. Strikal jsem jako obvykle a zatimco v minulych letech cast plodu byla i tak pilatkou napadena(vicemene vhodna probirka plodu), tak letos jsem vpodstate nezaznamenal jediny... celý příspěvek >
Plody Jojo něčím napadené, 13.6.2010
Takhle zdvojené jsem je měl i vloni a nebyl žádný problém.
Plody Jojo něčím napadené, 12.6.2010
Dneska jsem to prohlizel, poskozeni plodu je dost velke a objevil jsem ho uz i na jinych stromech(odrudach). Konkretne nasada na Jojo byla slusna, ale pokud to takhle pujde dal, tak tam toho moc nezbyde. Kdyz uz se mi letos podarilo snizit ztraty... celý příspěvek >
Plody Jojo něčím napadené, 11.6.2010
Kroupy asi ne, mám na Jojo to samé, ale kroupy u nás nebyly.  
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika