|
Severní strana zahrady, 12.5.2007 stín milují hortenzie, čechravy -astilbe, kapradiny, zmiˇnované bohyšky, v podrostu hortenzii nizoučký pupkovec - krásně kvetoucí pomněnkovýma kvítkama, ve zbytku roku zdobí zahradu zelenými listy, barvínek, z kvetoucích vyšších - orlíčky v různých... celý příspěvek > |  | Bacopa bílá a fialová, 12.5.2007 mně nepřezimovala, viditelně chce méně zalévat, já ji přelila - ve snaze, aby mi neuschla.. |  |
|  | vanilka, 12.5.2007 jo, to je problém vzniklý z různého pojmenovávání rostlin, protože všude se o otočníku dočtete jako o vanilkovém keříku a lidi pak z toho mají hokej. Ještě že existují latinská jména, i když jsem účetní, umím už jich taky hezkou spoustu... celý příspěvek > |  | Vistarie, 12.5.2007 tak to je teda paráda...nádhera... |  | Co s tím?, 12.5.2007 určitě šlahouny ponechte, pokud vám někde překážejí, klidně ustřihněte nebo naveďte zpět tam, kde vám překážet nebudou. Lidově se tento přísavník jmenuje psí víno, na podzim má modré bobulky, kterými se taky úspěšně množí. Já mám porostlou... celý příspěvek > |  | Břečťan, přísavník a jejich vliv na zdivo domu?, 12.5.2007 břečťan vysadit hned, to zimy si zvykne...já mám polovinu dřevěného plotu pod břečťanen - ten je jako nový, ten, který je bez břečťanu musíme letos opravovovat - měnit shnilé laťky. Přikláním se k tomu, že jej břečťan chrání a vysušuje.
Přísavník... celý příspěvek > |  | víšeň - lze řízkovat?, 12.5.2007 dala jsem si na diskusním foru www.living.cz do vyhledávače sladkovišen a narazila jsem na diskusi o tomto tématu, diskuse končí tím, že se údajně vištně dají úspěšně řízkovat, máte někdo zkušenosti? |  | Višeň - sladkovišeň?, 12.5.2007 FANAL - mám, plodí dost, ale je děsně kyselá... |  | Višeň - sladkovišeň?, 12.5.2007 Pane Vysloužile, děkuji za odpověď. Opravdu strom vzrůstem vypadal jak obrovská třešeň, spíš taková kulovitá - nešel do výšky a kmen byl o průměru snad 50 cm a vzhledem vysloveně třešňový. Potěšil jste mne, že podnoží se chuť višní nezmění. tak... celý příspěvek > |  | Bacopa bílá a fialová, 30.4.2007 loni jsem měla pařížskou růžovou kopretinu podsazenou růžovofialovou bakopou a když se rozrostla, byla to krása...
letos zkusím pod fuchsie... |  |
|  | Prosím o radu, 30.4.2007  akorát netuším, jak roste jehličí...to snad jenom padá, ne? :-) |  | Prosím o radu, 30.4.2007 pokud chcete opravdu něco moc hezkého, na jaře kvetoucí trvalku, nízkou do 15 cm, modře kvetoucí - kvítečka jako pomněnky, kupte si pupkovec.
Je to nádhera. Já ho mám zasazený na severní straně pod keřem hortenzie. Než hortenzie obrazí,... celý příspěvek > |  | Orlíček, 30.4.2007 Orlíčky miluju a pěstuju je už léta. První mám z nějaké louky.
Pak jsem si plnokvětou směs vysela, mám různé barvy, žlutý, čistě bílý, dvojbarevné, s ostruhama, s vnitřky jako sukně madame Pompadour...jako lampionky. Vysévají se sice do okolí, ale... celý příspěvek > |  | Hortenzie, 30.4.2007 pokud jsi rozkvetlou hort.koupila letos, mělas ji dát do země až po 15. květnu! Květy bohužel nejspíš omrzly. Ale příští rok ti vykvete znova! letos už se květů bohužel asi nedočkáš, jedině z nějakých bočních pupenů...snad...ale nevzdávej to...po... celý příspěvek > |  | Znáte přesný název pro štěstí?, 30.4.2007 Helxine, domácí štěstí, drobnolistá pokojovka -když je starší, není už tak hezká. Nejlepší je ji ostříhat, obrazí. Ostříhané výhonky zakoření bez problémů ve vodě anebo ve vlhké lehké zemině za pár dnů. A máte nové rostlinky. Jsou hezké jako podrost... celý příspěvek > |  |
 |
|