Příspěvky uživatele - Zahradník

Soliter do zahrady, 13.9.2011
Doporučuji jasan ztepilý (Fraxinus excelsior - pokud budete chtít strom jako hrom, vyvarujte se jasanu pensylvánskému, je podobný, akorát má výšku kolem 20 m maximálně, jasan ztepilý má o hodně více) a nebo ořešák černý (Juglans nigra).Ten si můžete... celý příspěvek >
Aromatické polokeře, 21.8.2011
Já jsem smilek italský koupil u nás ve škole na praxi za docela malý peníz.Já ho mám jako truhlíkovou rostlinu, přezimovat jsem ho nezkoušel...
Aromatické polokeře, 21.8.2011
Já bych tyto bylinky zase moc nehnojil, protože pocházejí ze středomoří a tam moc živin není, je tam sucho a kamenitá půda (ale ne všude).Já bych udělal pokus, jednu rostlinu bych hnojil a druhou nehnojil.Podle mne by se mohlo stát, že hnojené... celý příspěvek >
Nahnilé papriky?, 20.8.2011
Tipuji nedostatek vápníku.Na netu je spousta fotek s příznaky, porovnejte Vaše nahnilé papriky s internetem.
Dutina v katalpě, 20.8.2011
Dobrý den, ulomenou větev nyní uřízněte cca 5-10 cm od kmene a na jaře, cca květen-červen ji uřízněte u kmene těsně za větevním kroužkem, to je taková malá kulatá zduřelina v místě, kde nasedá větev na kmen. K té dutině, pokud se s tím něco... celý příspěvek >
Pokaceni tresne, 19.8.2011
Před několika lety to bylo udělané tak, že ovocné dřeviny se mohly kácet bez povolení.Povolení musely mít dřeviny, které měli ve výšce 130 cm od země větší obvod kmene než 80 cm.To se změnilo, ale nevim jak moc.Mělo by to být zveřejněno na stránkách... celý příspěvek >
Diamantové brousky, 17.8.2011
Teorii znám ze školy, teď si to musim nacvičit do rukou.Já teď spíš experimentuju, co udělá jaký brousek a pod..Jediné, co nebrousim jsou kotouče do pil-cirkolárka a podobně, aby to bylo vyvážené a řetěz do řetězových pil.
Diamantové brousky, 17.8.2011
Děkuji za informace.Podle mne tyto diamantové brousky stačí na klasické dobrušování seker, kotoučů či co to je u křovinořezů, nůžek a podobně.Na střední škole nás učili brousit roubovací nůž na brousku, který měl na jedné straně hrubou část a na... celý příspěvek >
Diamantové brousky, 17.8.2011 Obsahuje fotku
Dobrý den, Přez internet jsem si koupil diamantové brousky-3 kusy-hrubý, polohrubý a jemný.Je to plastová destička, na které je přilepená kovová destička s naneseným diamantovým prachem.Zatím jsem zkoušel nabrousit nože v kuchyni, jsem nadmíru... celý příspěvek >
Dutina v katalpě, 16.8.2011
Dobrý den, poprosil bych vás ještě o jednu fotku, aby bylo stromu co nejlépe pomoci.Bude to trochu akrobatický výkon, ale jistota je jistota.Když se podíváte na ránu, tak ze spodní části je vidět mokrá skvrna směrem k zemi-to je známka, že v dutině... celý příspěvek >
Dutina v katalpě, 14.8.2011
Tipuji, že větev je už několik let vylomená, správně se s tím mělo začít už hned, jakmile se to stalo.V prvé řadě je potřeba vyčistit dutinu na pevné dřevo, nikoli až na živé a natřít vnitřek přípravkem proti dřevokazným houbám, vytvořit stříšku, aby... celý příspěvek >
Dutina v katalpě, 11.8.2011
Dobrý den, v prvé řadě bych doporučoval vytvořit nad dutinkou stříšku.Nevím, jak dutina přesně vypadá, její velikost a pod, bylo by možné postižené místo vyfotit a foto vložit sem???
Neznama rastlina, 7.8.2011
V Praze-Suchdole jsem ho viděl celkem docela dost.Je schopný se uplatnit v později vgzcházejících plodinách, ale např. v pšenici či jiných obilovinách nemá šanci, to je moc velká konkurence.Ale taková cukrovka, tak je jako doma...
Vylomená větev, 6.8.2011
Hlavně třešeň nezmlazujte, to by byl její konec, ale pokud se tak rozhodnete, max. do průměru větví 5 cm, více ne a hlavně ostrou pilkou, co nedělá roztřepené rány.Pokud to nějak vznikne, je dobré ostrým nožem začistit ránu, jak tu bylo uvedeno..Když... celý příspěvek >
Dlazdeni u zahradni chatky, 6.8.2011
Terasa vypadá zajímavě... Dalo by se to udělat několika způsoby, záleží jen, jak to chcete udělat.Na fotce je vidět, že terasa je mírně vyvýšená.Já osobně bych tyto dlaždice nejdříve vyjmul a vytvořil štěrkový podklad cca 10 cm.Já štěrkový podklad... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika