|
Psaní článků pro Zahrada.cz, 21.8.2023 Koukám na novinky ohledně toho hodnocení a obávám se, že ocenění stříbrné si nezasloužím. Vždyt dokonce i moje letos na jaře zaseté semenáče různých peckovin předrostly výškově rok na stanovišti vysazené koupené podnože A2 a MM 106 letos štěpované. I... celý příspěvek > |  | Nové odrody marhúľ🍑, 21.8.2023 Moje merunková sezona se letos vydařila nad očekávání, takže nové odrůdy se pořizovat nechystám, ale je překvapující, kde se jich pořád tolik bere. Jinak jsem rád, že to zde po dobu mé delší prázdninově-letní nepřítomnosti pořádně vře. Nyní jsem si... celý příspěvek > |  |
|  | Réva 2022, 4.7.2023 Polovina letos na jaře koupených a vysazených sazenic révy se již vymanila z příkrovu černých a hnědých květináčů a tak jsem udělal kolem všech oplocení z pevného pletiva, abych nemusel chodit každý večer přikrývat a ráno odkrývat. Ty odrůdy které... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 2.7.2023 Pane Vladimíre, gratuluji k blogovým článkům, já si toho všiml až dnes. Bud jsem v zahradě a nebo u grilu. Biegler |  | Réva 2022, 26.6.2023 Já mám také mrazové údolí a musím říct, že réva je v tomto ohledu spolehlivější než některé odrůdy meruněk a co si pamatuju tak jen jednou byl takový mráz, který poničil už dost velké šlahouny. Ale jak u révy tak u meruněk pokud to pěstujete jako já... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 25.6.2023 Já mám letos obavu o nejstarší výsadbu Festivalnyj, postřik jsem načasoval dobře, nemá rád do květu a těsně před, ale první kvítky celé opadávají, možná následek krupobití. Při nejhorším nebude tolik burčáku a to přežiju a nebo nebudou hrozny tak... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 25.6.2023 Prozatím plně kvete a už i částečně odkvétá odrůda Krystal a Baco Noir. Baco Noir mám 25 keřů a letos další přeštěpovávání dělat nebudu s ohledem na prozatím nejistou budocnost nové výsadby a rozčarování z možná falešné odrůdy Bianca, která bude mít... celý příspěvek > |  | Voda zo strechy - bude závadná?, 23.6.2023 Před nedávnem se zde řešila nezávadnost povrchů střech v souvislosti se zachytáváním deštovky. Byl jsem celkem překvapen po přečtení několika zdrojů, jaké všechny škodliviny včetně choroboplodných zárodků může voda cestou z mraku na střechu nasbírat.... celý příspěvek > |  | Výsev neúspěchy, 19.6.2023 Jak to tak sleduju, tak jsem přišel o celou letos zaštěpovanou várku velkoplodých Durancií. A ani slzy Hlaholistek už je k životu neprobudí. Ovocný strom není pařez z pohádky. Asi budu muset značně zapřemýšlet o tom, jestli někomu z jakéhokoliv... celý příspěvek > |  | Moje zahrada, 16.6.2023 Nějak mi to připomíná pohádku ze šmoulů, jak Koumák házel do zahrady Mlsouna různou havět, aby si pak za pomoc při likvidaci toho co tam sám instaloval mohl pošmáknout na nějaké delikatese. A Mlsoun se pořád chodil dívat do kouzelného zrcadla a ono... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 16.6.2023 Spencery už zrají, prázdniny a výlety jsou zde. Léto začíná, ještě při chvilkách dodělat rekultivaci pozemku, ale záda si na tom nezničím, takže langsam. Biegler |  | Réva 2022, 14.6.2023 Je na čase trochu poreferovat o tom, jak rostou sazenice letos nově zakoupených 7 odrůd révy, o kterých jsem zde už psal. Letorosty mají výšku cca.. 5 cm, u odrůdy Arkádia pouze 2 cm a Teréz je úplně nějaká zakrnělá. Reklamovat zatím nebudu, abych... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2023 Spíš jsem byl pohoupán prodejcem... To co jsem koupil pod názvem réva Bianca a budu to chtít pěstovat, budu k tomu ten rosič potřebovat i s tou tvrdou chemií. A to že někomu kočka zašlápla ředkvičku, nebude proti tomu vůbec nic... Takže raději si tu... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2023 Letošní rok bude z pohledu nejen škůdců, ale i houbových chorob velmi poučný. Já už nyní budu od chemie u hub přecházet pouze na přesličku, šalvěj a nově šalvěj s kopřivou. Veškerá réva a jabloně a je jedno jestli jsou to rezistenty a nebo staré... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 5.6.2023 Tak si budu muset koupit révu Bianca z jiného zdroje a na osobní odběr. Ta kterou mám po postřicích Karathane, Folpan, Merpan, Diskus, Dithane, Delan má pořád olejové skvrny na listech. No jo, Filištínští... |  |
 |
|