|
presadenie smreku, 15.2.2007 Ještě se nám osvědčilo při přesazování vzroslé borovice a stříbrného smrku zachovat světové strany a hodně zalévat / to je samozřejmé / |
 |
gloxinie, 14.2.2007 Staré rostlině vyměním zeminu jakmile se celá zatáhne a pak ji nechám přez zimu ve sklepě / chladnější mistnosti / a začnu zalévat až vidím, že už raší a hnojím jakmile vidím,že se začínají tvořit květní pupeny.Nové rostlinky se dobře... celý příspěvek > |
 |
|
 |
gloxinie, 13.2.2007 Není náročná.Dejte ji na okno a zalévejte tak,aby nevysychala a jakmile bude olistěná a začnou se tvořit květní pupeny tak snese více zálivky a dost hnojit.Hodně štěstí |
 |
popraskaná kůra, 13.2.2007 Taky máme ten problém už několik let a až letos jsem se dozvěděla, že je to nedostatkem vápna v půdě. |
 |
Orchidee, 13.2.2007 Záleží na druhu.Já mám zkušenosti pouze z Phalaneopsis.Když opadne poslední květ, tak stonek hned nestříhám,ale nechám být.Často se mi stává,že na konci vyraší znovu květní pupeny, nebo vyraší nové větvičky z kolínek na stonku.Přeji hodně štěstí. |
 |
Kuny, 5.2.2007 Také jsme měli problém s kunami ne půdě v rodinném domku.Kuny si tam dokonce pořídily mladé.Dali jsme na radu s parfémem.Pocákali jsme po půdě starou kolinskou a druhý den byly kuny i s mláďaty pryč.Teď máme klid. |
 |
mušky, 5.2.2007 Mušky se u nás také objevují a celkem spolehlivě pomáhají žluté lepové deštičky,které se dají koupit v každém květinářství. Zapíchají se do květináče a mušky se na ně nalepí. |
 |