|
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 15.8.2021 Zde je album plísně PB |
 |
Kroucení listů u rajčat, 16.6.2021 mě spíš přijde jako zvadlé, než zkroucené. Zalévat ale né moc. Podle mě to přežije |
 |
|
 |
Sezona 2022, 16.6.2021  Ještě nemám ani jediný plod a už plánuji, co vyzkoušet další rok =).
Přemýšlím, že je asi vysadím už v lednu. Tenhle rok jsem přisvětloval a musím říci, že mě to dost nebavilo =).
|
 |
Choroba rajcat, 16.6.2021 červíčici v půdě nebo velký stres rostlinky? Když zapomenu zalévat, mám zkroucené listy. |
 |
Prosím o identifikaci choroby, 8.6.2021  Nevíte někdo jak nahrát všechny obrázky najednou? A jak zůstat přihlášen? Automaticky mě to odhlašuje a pak nemůžu editovat příspěvky. Chtěl bych smazat ten první obrázek na hostovi, je takový nic neříkající. Díky |
 |
Dezinfekce půdy ozonizovanou vodou, 5.6.2021 Z této stránky lze vyčíst nějaké info o ozonu. Poločas rozpadu molekul ozonu ve vodě je cca 15minut tj. po 15 minutách je síla desinfekce poloviční. Další podstatná informace je že 1mg ozonu na litr zajišťuje desinfekce v 99.9% případů. Čili... celý příspěvek > |
 |
Černání listů rajčat?, 5.6.2021  Zdravím,
může mi někdo pomoci identifikovat příčinu? Mám tip, že mám ve foliovníku moc velké dusno. Případně co by jim udělalo lépe? Děkuji |
 |
Rajčata a salát, 27.5.2021 Zdravím,
Myslíte že mohu zasadit salát vedle rajčate? Vždy mezi dvě rostliny. Budou se snášet?
Asi bude třeba přihnojovat. |
 |
Živinový most, 25.5.2021  Zdravím,
zkoušel jste někdo někdy naroubovat dvě rajčata vedle sebe, třetím rajčetem? Třetí rajče zneškodním a jeho stonek použiji k propojení dvou rostlin.
Možná blbost, asi kdo ví. Mě voloviny, co bych chtěl zkusit napadájí pořád =). |
 |
Kořenový systém rajčete a dalších rostlin, 23.5.2021 Zdravím,
letos jsem si pořídil k pěstování rajčat skolkarske sadbovace (sadbovac pro stromky). Každý sadbovac ma kolem 120ml a je relativně vysoký. Rajčatum však takový sadbovac vůbec nesedí. Kořenový systém se vyvinul pouze z řídka i přesto že... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dezinfekce půdy ozonizovanou vodou, 20.5.2021 To s tím ozonem jsem psal já. V zásadě tekutý ozon je nasycená voda ozonem. Voda si nedokáže udržet ozon napořád a ozon po nějaké čase vyprchá. Čím chladněji je tím vyprchává déle. Pro velmi silnou desinfekci musíte mít silnou dodávku ozonu do vody.... celý příspěvek > |
 |
Usychání listů cuket a dýní, 7.5.2021 Nehnojila jste dodatečně krystalonem? |
 |
Projekt chytrého skleníku, 7.5.2021 Děkuji za reakci =). Vzásadě máte pravdu s tím, že by dané řešení bylo relativně nákladné. Kdyby použité senzory byly z Německa tj. již nějaké kvality a vhodné do venkovního prostředí tak můžene bavit o 500-1500 KČ za senzor. To je dost... celý příspěvek > |
 |
Výsadba foliovník, 6.5.2021 Bázenové čerpadlo má krytí IP2X?
Musí být hermeticky uzavřené...
Obě strany končíme diskuzi. Každý jednáme na vlastní riziko.
Všem hezký zbytek dne |
 |
Výsadba foliovník, 5.5.2021 Mě je samozřejmě úplně jedno jaké řešení použijete, pokud to ale chce někdo dělat pořádně, podklady k zamyšlení dostal k dispozici.
|
 |