|
Anýzové české - stará odrůda jabloně, 7.12.2020 Jak vypadá anýzové české (plod), nemáte foto nebo odkaz na něj? Na internetu jsem se dopídila jen popisu zde, ale fotky plodu nemůžu nikde najít. I Malá pomologie mlčí, a Kamenického-Kohouta nevlastním.
|  | Rakovina jabloně - lze odebrat rouby?, 7.12.2020 Aha, takže jde o fyziologickou poruchu? A zdá se že lokalita tomu může skutečně napomáhat - jde o severní svah s poměrně jílovitou půdou. Plus to, že všechny ty stromky vyrůstaly v nesečené trávě a buřeni, takže kmeny byly trvale zastíněné a v... celý příspěvek > |  |
|  | Rakovina jabloně - lze odebrat rouby?, 7.12.2020 Já strom odstraňovat nechci, to jsem špatně vyjádřila. Na místě kde stojí ho nechám, akorát on je tam zastíněný jinými stromy (které taky odstraňovat nechci). Takže ho akorát hodlám trochu prořezat a v rámci možností mu udělat místo, ale ideál to ani... celý příspěvek > |  | Přesadit nyní?, 5.12.2020 Neváhejte a přesazujte. Akorát vytahujte stromek opatrně, jestli jste ho prve dobře zalil, kořínky můžou v blátě vězet dost pevně, tak ať je neurvete.
Agnes |  | Rakovina jabloně - lze odebrat rouby?, 5.12.2020  Dobrý den,
koupila jsem dlouho neudržovaný sad, kde za dobu, kdy byl bez péče, stačilo vyrůst a zaplodit i několik náhodných semenáčů jabloní. Jeden z těch stromků-kříženců (tak 10-15 let starý, ale těžko říct) má velmi chutné plody a ráda bych... celý příspěvek > |  |
 |
|