|
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 1.6.2025 Můžete sem dát link na ty trysky na Temu? Děkuji |  | Nemoc na listech švestky domácí, 9.6.2018 Čacanská lepotice i jiné odrůdy čačanské jsou tolerantní vůči šárce a jsou chutově výborné. |  |
|  | Předčasné opadávání plodů - jablek před dozráním, 23.5.2018  Moje kamarádka má mladý stromek jabloně Early gold na M9 o který je standardně postaráno. Už druhý rok jí opadli všechny plůdky prakticky hned po nasadení, nejprve zežloutne stopka a potom plůdek opadne. Má tato odrůda sklon k tomuto chování? |  | Jabloně a hrušně do teplých oblastí, 15.10.2017 Topazy sú krásne, dúfam, že aj ja také budem mať. Možno problém s Topazom je na M9, aj keď som to nikde nečítal, ale niektorý dodávateľia neponúkajú Topaz na M9, ale len na M25 a M26. |  | Jabloně a hrušně do teplých oblastí, 13.10.2017 Máte pravdu, některé věci asi skutečně řeším až moc, ale mám už takovou povahu. Bohužel nenašel jsem web, kde by byli přehledně informace o jednotlivých odrůdách a proto jsem také směřoval svůj dotaz na toto fórum, kde se mi zdá, že jsou informace z... celý příspěvek > |  | Jabloně a hrušně do teplých oblastí, 13.10.2017 Děkuji pěkně za odpověď. Pro mojich 5 jabloní jsem se rozhodl 2 x Topaz, 2 x Rubinola a pro pátý stromek váhám mezi Vandou a Lucy. Máte zkušenosti s těmito odrůdami? Merkur je pro mě příliš podzimní a trpí údajně padlím stejně jako Sirius, co je v... celý příspěvek > |  | Jabloně a hrušně do teplých oblastí, 10.10.2017 Chystám se založit ovocnou stěnu o délce 12 metrů v teplé oblasti Nové Zámky na Slovensku. Potřeboval bych poradit s výběrem vhodných odrůd jabloní a hrušní, uvažoval jsem o 5 jabloních a 2 hrušních. Hledám podzimní a zimní odrůdy odolné proti... celý příspěvek > |  |
 |
|