Nakládání a vakuování masa na uzení, 7.2.2016 Zdravím. Tak jsem to konečně včera vyskoušel a dopadlo to super. Krkovici jsem lehce načesnekoval, obalil v soli a po vložení do sáčku ihned zavakuoval. Postupně tři kousky. Ubrousek jsem tam nedával. A nechal v lednici tři týdny. Včera po vyndání... celý příspěvek >
Nakládání a vakuování masa na uzení, 11.1.2016 Určitě ne. Tak jako jehlou se ta sůl do vnitřku masa určitě nedostane. Kolena a maso s kostma i při vakuování do folie bude lepší napíchat solí. Jen jde o to že maso je vzduchotěsně uzavřeno ve folii se solí.
Nakládání a vakuování masa na uzení, 11.1.2016 Super, dobrý nápady a rady. Jen ta doba naložení se mi zdá málo. Nechal bych to tam aspon tři týdny a před uzením na pár dní do slaného roztoku.