|
Šarka u třešně?, 20.7.2015 Podle Wikipedie mimo rod Prunus což jsou dnes všechny peckoviny může být hostitelem šarky dalších cca 20 druhů rostlin - zvonky, jetele, tabáky, hluchavky, merlíky, hrách atd. |  | Rajče Stupické polní rané, 20.7.2015 Někde jsem četl, že Start F1 má jako jednoho rodičů Stupické a druhého Slávu Porýní. Bohužel to nikde nemohu dohledat. |  |
|  | Hokkaido - uhnívání plodů, 19.7.2015 Po různých pokusech se mi osvědčilo zkrátit stopku co nejvíce a pahýl ošetřit kyselinou benzoovou. pokud se stopka ulomí celá vzniklou ránu ošetřím stejně. Po zaschnutí skladuji v teplotě 10 - 20C. Loni jsem část skladoval v pracovně kde mám počítač... celý příspěvek > |  | Amarylis stále nekvete, 28.6.2015 Já je na jaře zasadím na pole kde mi zůstane kousek místa mezi řepou a bramborami. Na podzim - po prázdninách, ale většinou po prvním mrazíku je vykopu, ustřihnu listy a kořeny, orvu z nich ty malé cibulky, v bedýnce je nechám oschnout a pak to... celý příspěvek > |  | Zelenina pre prežitie, 25.5.2015 Pokud by tam nebyly žádné odlišnosti - pravděpodobně jste uspěl. |  | Zelenina pre prežitie, 25.5.2015 Ad 2) - Tykvovité rostliny jsou všeobecně velmi odolné vůči inbrední depresi- "Self-pollination for 10 generations of Cucurbita maxima did not affect vigor or reproductive capacity (Cummings, 1928)." Zdroj zde.
Takže stačí když máte jednu... celý příspěvek > |  |
 |
|