Příspěvky uživatele - Qesham

Semena dýně ke konzumaci, 13.12.2015
Pokud mám 2-3 dýně, vyberu dužninu se semeny, dám do přiměřeně velké nádoby, přileji vodu a šprudlákem neboli měchačkou - nejlepší je drátěná - tuto směs pořádně rozkvedlám. přecedím přes cedník, přidám čistou vodu a opět kvedlám. Tuhle proceduru... celý příspěvek >
Vrba jíva - množení, 28.11.2015
Jíva se od ostatních druhů vrb liší tím, že ji nelze množit dřevitými řízky, téměř vůbec nezakořeňuje. Pokud vám zakoření kočičky ve váze není to pravděpodobně vrba jíva, ale některý z podobných druhů - např vrba lýkovcová a nebo kříženec jívy s... celý příspěvek >
Králické jablko - Grulicher Apfel, 14.11.2015
Mně se ho podařilo (pravděpodobně) objevit v obci Vlaské (německy Blaschke nebo Walbergsdorf) - malá vesnice, část obce Malá Morava v okrese Šumperk.
Řez letošních vyrašených roubů, 14.11.2015
Máte někdo zkušenost s uschováním roubů v mrazničce? Sehnal jsem rouby starých jabloní, bohužel jsem musel stříhat už dnes (14.11.2015), později se tam nedostanu a řeším dilema jak je uschovat. Venkovní teplota byla +- 0, sněhová přeháňka, n.m. výška... celý příspěvek >
Bataty, 6.11.2015
Měl jsem ještě jeden záhon s batáty, zasadil jsem tam hlízy po množení. Nedávno jsem je vykopal. Rostliny rostly pěkně, ale nové hlízy neudělaly. Pátral jsem proč a nakonec jsem našel informaci, že batát přednostně "doplňuje" starou hlízu a až potom... celý příspěvek >
Masná morčata Cuy, 11.10.2015
Máte někdo zkušenost s chovem masných morčat?
Červená řepa a mráz, 9.10.2015
Měla by vydržet asi do -4
Bataty, 8.10.2015 Obsahuje fotku
Záleží taky na odrůdě - potřebují 90 až 135 dní aby dorostly a to u nejranějších odrůd. Já mám materiál, který byl vypěstován v Chorvatsku (dle prodejce) a zdá se, že to je při současném klimatu dostačující. Batáty se dají pěstovat i z hlíz, popř. z... celý příspěvek >
Bataty, 8.10.2015
Pokud jste rostlinu sázel 20.7. tak už by vám hlízy neudělala ani v lepších podmínkách. Nechte ji někde v pokoji na okně a v únoru či březnu nařežte řízky - tak asi se 4 listy. Zakořenit a po zmrzlých je dejte normálně na záhon. Můžete je nahrnout... celý příspěvek >
Bataty, 5.10.2015 Obsahuje fotku
Jelikož proběhl první mrazík, rozhodl jsem se dnes - 5. 10. 2015 - vykopat rostliny batátů, které jsem měl na poli. Byla to bída, protože u nás několik měsíců nepršelo. Nicméně něco jsem sklidil a zároveň jsem si nastříhal řízky na příští rok.... celý příspěvek >
Batáty, 4.10.2015
Pokud někdo máte na zahradě batáty, uchovejte si z ních řízky pro sázení příští rok.
Bataty, 4.10.2015
Ony nemusí být ani ošetřené, nerady klíčí obecně. Na jednom zahraničním webu jsem četl, že hlízy batátů klíčí asi z 1/4 dobře, 1/2 špatně a za dlouho, a 1/4 nevyklíčí vůbec. Zjistil jsem, že vůbec není potřeba sázet hlízy, řízky z výhonu batátu ve... celý příspěvek >
Jak vyrobit kvas na vodku?, 27.8.2015
Je to už 40 let a játra mám podle posledních testů v pořádku, oba enzymy, které by svědčily pro toxické poškození jater (ALT, AST) mám v normě. :-)
Jak vyrobit kvas na vodku?, 26.8.2015
Na vojně jsme rozmixovali čistič oken s živočišným uhlím, přefiltrovali přes piják ze sešitu, obarvili karamelem a s rumovou trestí to bylo k nerozeznání od originálu.
Šarka u třešně?, 20.7.2015
IiŠárka mi zcela zlikvidovala všechny višně plstnaté
Další diskuze:  6789  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika