Příspěvky uživatele - Pavla z Brna

Čím osazet strmý břeh potoka?, 12.7.2015
Zatím je situace taková, že musím hlídat já:-) rostlinky od potoka se šíři dál do zahrady, cosi plazivého se plazí do trávníku...
Čím osazet strmý břeh potoka?, 12.7.2015 Obsahuje fotku
Foto bohužel mnoho nenapovi, protože už jsem břeh z vetsi casi zahazela posekanou trávou a drny. Jak se všechny ty divoce se množící rostlinky u potoka jmenují nevím, poznala jsem pouze pýr :-)  Rozloha brehu je cca 10 m2, pro představu o sklonu... celý příspěvek >
Čím osazet strmý břeh potoka?, 12.7.2015
Špatně se tam seká tráva a je tam hodně vlhkomilného plevele. Jiný prikry svah na zahradě jsem pokryla rozchodnikem (plus nějaké další rostliny), ale přijde mi, že k potoku se rozchodník nehodí. I když dle mých zkušenosti na vlhkém slunném místě... celý příspěvek >
Fotky jezírek a filtrací, 11.7.2015 Obsahuje fotku
Jsou zde fotky opravdu krásných a evidentně nákladných jezírek. Na naší zahradě máme tůňku - vybagrovanou díru v zemi, která se plní spodní a dešťovou vodou. Není tam žádná filtrace. 2x ročně ji čistíme od nánosů bahna, kupodivu nehnije, nesmrdí.... celý příspěvek >
Kompost, 9.7.2015
Zajíce je do kompostu škoda ;-)  Jinak já jsem pro dávat do kompostu cokoliv, aspoň nebudou rostlinám chybět mikroprvky. Tchyni ale do kompostu nedavat! 
Široká vodorovné plotovky - dřevo nebo plast?, 9.7.2015
Plasty mají nevýhodu, že jsou jak drátem do voka neboli ošklivé. Zvlášť v kombinaci se zděnou podezdívkou a sloupky vypadá plast hrozně. Přimlouvám se za dřevo. A ty plastové zahradní židličky a stoleček taky vyhoďte ;-) 
Solární odpuzovač krtků, 8.7.2015
Onehdy vytvořil drzý jedinec krtinu na samém okraji zahrady. Nalila jsem mu do díry směs použitých laboratorních rozpouštědel - chloroform a isoamylalkohol. Zkuste nějaké hodně smradlavé ředidlo, raději v místě, kde nepěstujete nic k jídlu.
Jak nedostat žihadlo?, 6.7.2015
Potřebuji přestavět skalku, která je hustě porostlá kvetoucím rozchodnikem a na něm jsou celý den stovky včel. Normálně mi vcelicky nevadí, ale chtěla bych část rozchodníku vytrhat, ze zbytku vytahat zarostlé kameny, přeskládat je a podobně na skalce... celý příspěvek >
Jsem zahradkar zacatecnik a mam spousty zvidavych dotazu, 6.7.2015
V zalévání stromů nikomu nebráním :-)  psala jsem za sebe. Ale ani sousedy jsem neviděla, že by zalévali stromy. Co se týče úrody, tak my spíš nevíme, co s tím. 
Jsem zahradkar zacatecnik a mam spousty zvidavych dotazu, 5.7.2015
Staré stromy nezalevam. Předpokládám, že mají dostatečně hluboko zavedené kořeny, aby dosáhly na spodní vodu. Zalévám záhonky a keře, dohromady asi 100 m2. Trávník cca 500 m2 taky nezalevam, to bych musela zalivat celý den. 
Zakalena voda v bazenu, 2.7.2015
Pokud je problém jen ve starém venkovním potrubí, nemůžete nějakým způsobem nasadit hadicí na kohoutek v kuchyni nebo v koupelně a napustit čistou vodu? V nastávajících vedrech by se ohrala rychle. Jaký má smysl provádět v bazénu nazdarbuh... celý příspěvek >
Chřadnoucí banánovník, 1.7.2015
Banánovníky jsem pěstovala několik let. Zasychání špiček a okrajů listů je normální, to neřešte. Od čeho jsou skvrny nevím, ale svoje banánovníky jsem nerosila, ono to totiž proti zasychan listu stejně nepomaha. Pokud jsou skvrny jen na jednom... celý příspěvek >
Flekaty travnik, 1.7.2015
Mám obyčejný zahradní kompost se všemi jeho nedostatky. Tušila jsem, že jsem sto let za vopicema :-)  
Flekaty travnik, 30.6.2015
Zapomněla jsem dodat, že trávník byl založen na podzim 2013 (jde mi tedy o případné nepříznivé účinky kompostu v dlouhodobém horizontu) a vloni na podzim jsem ho navíc hnojila travnikovym hnojivem s vyšším obsahem draslíku. Stačilo by mít slušně... celý příspěvek >
Flekaty travnik, 30.6.2015
Dobrý den, hnojím dle rady z nějaké starší zahrádkářské knížky trávník přesívaným kompostem, je to OK? Abnormální zaplevelení nepozoruji, protože trávník často pleju :-)  Část trávníku mám ještě neošetřenou, jsou tam velké nerovnosti, dá se... celý příspěvek >
Další diskuze:  678  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika