|
Jaká je to prosím odruda?, 8.8.2012  Prosím o radu určit odrudu jablka přiloženého obrázku. Jablko mám naroubované na zákrsku a letos mi mi poprvé plodilo. Konzumní zralost je tomto čase - začátek srpna - chutná výborně chuť je lahodná, slupka hladká. ... celý příspěvek > |
 |
Slunéčko čínské - asijské, 9.5.2009 Dobrý den.
Máte také ty nové slunéčka na zahradě? Já asi ano. Mají na jedné polovině krovky.8 - 9 teček, světlejší a jsou možná máálinko placatější. Údajně požírají ty české, ale když se potkalo s českým tak se obešly -možná nemělo hlad :-)). Larvy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Americká plíseň na angreštu, 9.5.2009 Zdravím.
Nevíte někdo jak na americké padlí - plíseň na angreštu. Před třemi roky jsem měl krásné rozmnožene stromky a teť je to horší rok co rok. Někdy to bylo míň a zase toho měl plno soused. Slyšel jsem stříkat "kypřicím práškem do... celý příspěvek > |
 |
Infekce višně, 1.6.2008  Zdravím.
Dnes v neděli jsem byl v Krnově a vyfotil jsem tam toto višni a zatím jsem to v takové míře nevyděl. Na tomto odkazu jsem našel asi vysvětlení www.vsuo.cz/vyzkum/och/choroby/monilie/monspal.htm je to opravdu asi spála jak píše pan... celý příspěvek > |
 |
Infekce višně, 27.5.2008 Dobrý den.
Pozoroval jsem višní a zatím další změnu ku zkáze jsem nespozoroval ani žádné pavučinky jenom pár černých mšic. Slyšel jsem, že strom opravdu neodvratně uschne.Větvičky jsem osříhal a uvidím.Jinak o této pozoruhodnosti nic... celý příspěvek > |
 |
Infekce višně, 10.5.2008 Dobrý den.
Slyšel jsem, že pokud višni vadnou lístky, na konci větví teť v době vytváření plodů jedná se o infekci stromu a mají se tyto konce ostřihat jinak hrozí uschnutí celého stromu? Co je na tom pravdy???
milan |
 |
Řez višní, 20.6.2007  Ahoj.Na vyholené části jsem žádný pupen nevyděl ,ale podívám se pozorněji. Posílám foto višně. Šipka na přiloženém obrázku vede k větévce která vyrůstá z vyholené větve,ale tato situace se neopakuje pravidelně. Jak si počínat vtakovém případě? Váší... celý příspěvek > |
 |
Řez višní, 19.6.2007 Ahoj. Ještě je brzy ,ale nikde v literatůře nemůžu najít jak stříhat višně. Konkrétně mám višni "Morelu pozdní" tři roky starou je vysoká tak dva metry a její větve jsou do poloviny vyholené pak olistěné s plodama. Všechny větve jsou totožné.... celý příspěvek > |
 |
msice na tresni, 19.6.2007 Ahoj Já měl na višni černé mšice na konci větévky teť když plodí a opatrně (jen konečky) jsem je postříkal BIOLEM s troškou jaru. Výsledek dobrý, a delám to tak i na švestce. milan |
 |
Poradťe - řez jabloně, 18.10.2006  Zdravím Vás, p.Vašku
Ono se řekne vzít pilku aaa... A nemohl by jste se přesněji vyádřit. proto že když to seříznu v místě čáry tak musím počítat ,že mi tem strom o nějaký kus zase vyrostte. Tak že ho musím seříznout víc? A to mi s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poradťe - řez jabloně, 16.10.2006  Dobrý den.
Prosím pomožte jak seřezat jabloň v přiloženém odkazu na této adrese: http://milanbobo.rajce.net/jablon kopie . Jabloň mi stíní okolním stromkům.Plánovaná výžka vrcholu koruny by měla být na úrovni čáry. Jak jsem o tom přemýšlel... celý příspěvek > |
 |