|
Choroba rybízu, 16.5.2018  Máme na zahradě vedle sebe tři rybízové keře starší 50. let. Jsou obrovské, vysoké cca 2 m a měly každoročně mnoho plodů. Asi před třemi lety se začaly zhoršovat, usychat a na listech se ukazují výrustky (viz foto). Jeden uschlý keř jsem vloni... celý příspěvek > |
 |
Plíseň na dubu, 6.9.2017  Taky se domnívám. Dá se s tím něco dělat?
Pokácet jej mohu kdykoliv. Jak ořech, tak i ten dub nejsou nic moc. |
 |
|
 |
Plíseň na dubu, 5.9.2017 Dobrý večer,
máme na zahradě několik let starý dub vysoký cca 3 m, Je to náletová dřevina, každé jaro se krásně zeleně olistí, ale během léta se listy potáhnou šedavu plísní. To se opakuje již několik let. Co to je, je možné se toho zbavit?Dub je... celý příspěvek > |
 |
Změna barvy listů maliníku, 19.7.2016  Vážení,
v posledních dnech se začíná měnit barva listů malimíku a na listech se objevují barevné skvrny. nevíte co s tím,
Děkuji za odpověď. |
 |
Prosychání červeného rybízu, 29.4.2016 Vážení,
máme na zahradě několik velkých keřů červeného rybízu starých několik desítek let. Doposud každý rok měli velké množství plodů a my jsme je každý rok trochu zmlazovali a vše bylo OK. Letos na jaře jsou všechny keře velice proschlé,... celý příspěvek > |
 |
Odmechování trávníku, 12.4.2015 Jenom poznámka k tomu zkompostování mechu. V loni jsme poprvé vertikulátorem projeli zahradu a asi 1 m3 dali do kompostu. Letos při přehazování kompostu jsem našel mech úplně čerstvý nerozložený. Tak letošní várku mechu (asi 3 m3) odvezu na obecní... celý příspěvek > |
 |
Odmechování trávníku, 7.4.2015 Dobrý den,
prosím o radu co s trávníkem, který je prakticky celý pokrytý mechem. Nyní na jaře, než tráva začne růst, je všude vidět jen mech. Jde o velkou zahradu o výměře přes 2000 m2 a jsou na ni velké zastińující stromy. Koupili jsme v zimě... celý příspěvek > |
 |
Plíseň na listech, 8.6.2014  Vážení přátelé,
letos na jaře jsem postříkal ovocné stromy postřikem proti houbovitým chorobám (hlavně ochrana meruněk) a nyní v červnu vidím plesnivé listy na Kalině a ošklivé fleky na listech jabloně. Nevíte co s tím? Mám to ještě nyní v červnu... celý příspěvek > |
 |
Doba postřiku, 2.4.2014 Zajímá mne, kdy se má stříkat třešeň proti červovitosti (vrtule třešňová) a jabloň proti obaleči. V návodu u postřiku je uvedeno, že se má postřik aplikovat dle indikačních papírků. Jelikož nejsem odborník, nepoznám co se na lepící pásy nalepilo. Má... celý příspěvek > |
 |
Postřik proti monilioze, 25.3.2014 Použil jsem Horizon 250EW od firmy Agro Bio Opava. |
 |
|
 |