|
Skleník OPP Kysučan, Čadca, 15.3.2015 Tak vidim ze jsem pri shaneni informaci pomohl i vam . Happy |
 |
Kyslejšie jablká, 8.3.2015 Přidal bych i podzimní Karneval |
 |
|
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 28.2.2015 Dnes jsem nasel prasici jehnedy lisky takze co nejdriv striknu broskev. Opava |
 |
Neudržovaný starý černý rybíz, 29.1.2015 To video je super, ale třeba v knize 1000 dobrých rad od Radoslava Šrota, tam mají na str. 298 obrázek stromkového angreštu s terminálem jako u jabloní. |
 |
Rez stromu - skoleni, 18.1.2015 Dobry den shanim informace zda nejaka organizace neprovadi skoleni tykajici se rezu ovocnych stromu. Idealni Opava a okoli. Dekuji |
 |
Skleník jako přístavba, 11.1.2015 Dobrý den, uvažujeme o zrušení starého skleníku uprostřed zahrady a pořízení nového - přístavby (Limes) k rodinnému domu, k jeho jížní straně. Chceme se zeptat na Vaše zkušenosti s těmito přístavbami : 1, zda při přístavbě k jižní straně... celý příspěvek > |
 |
Rubista, 31.12.2014 Nádhera pane Fiala. Nevíte zda je vhodná i do okrajových oblastí? |
 |
Výsadba jabloní, 17.12.2014 Dobrý den, mam na zdejší odborníky dotaz. Uvolnil se mi prostor na dvě jablůňky. Vzhledem k průběhu zimy (a předpovědi) uvažuji ještě o eventuální letošní výsadbě. Myslíte, že se stromečky přijmou? Děkuji za názory. |
 |
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 13.12.2014 Já dnes taky brouzdal po zahradě a uvažoval jestli nestřihnout angrešt, černý rybíz a jostu. Bylo jak na jaře, ale nakonec jsem odolal. Doufám, že jsem udělal dobře. |
 |
Porek, 10.11.2014 Dobrý den, ja měl letos taky česnek napadený vrtalkou porovou, a ve skleník vzdaleném cca 10m od záhonu česneku jsem pěstoval sadbu letního porku.
S obavami jsem tedy porek zasadil ven na záhon, přikryl textilíí, 2x přihrnul a čekal jaký porek... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Blaník, 19.10.2014 Tak tahle jablka vypadají opravdu lákavě . |
 |
Karneval, 17.10.2014  Dnes jsem neodolal a ochutnal první jablko z první úrody. Můžu srovnávat jen s Red Topazem. V teto době je kyselejší, ale měkčí a šťavnatější. Uvidíme jak se budou chutě vyvíjet s dobou skladování. |
 |
Red Topaz, 17.10.2014  Tak dnes jsem sklízel Red Topaz. Přece jen se našly nějaké červivé jablka (košíček), ale celkové množství mě mile překvapilo . |
 |
Red Topaz, 10.10.2014 Jsem zahradník amatér . Bylo to asi způsobeno špatným hnojením. Proto jsem na podzim přihnojil mletým vápencem, na jaře Boraxem a provedl 2x postřik vapníkem (zbytky hnojiva od paprik). |
 |
Red Topaz, 10.10.2014 Dobrý den, stromek jsem kupoval jako "špičák" před 5 lety. První rok mi jeho růst a vývoj silně přibrzdilo napadení mšicemi. Loni byly 2 jablíčka, ale měly problém s hořkou pihovatostí. Letos to vidím na cca 10 kg jablíček. Poloha Opava.
|
 |