Příspěvky uživatele - happy

Rajčata 2016, 24.7.2016
Taky letos pěstuji (poprvé)Black Krim a celá rodina je z nich nadšená. I když manželka původně nadávala, že má ráda malá cherry rajčátka .  Happy
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 6.7.2016 Obsahuje fotku
Takže po 1.postřiku Dithane DG Neotec dnes listy vypadají takto. Použít jako další postřik něco jiného? Rajčátka už začínají dozrávat . Happy
Co Vaše réva 2016, 5.7.2016
Trochu se mi pomíchaly záznamy o výsadbě. Sadil jsem 4 odrůdy, dvě se neujaly, takže jsem dosazoval. Ale asi by se mělo jednat buď o odrůdu Jupiter nebo Veronika . Proto také netrpělivě čekám na první úrodu ať to rozliším. Happy
Co Vaše réva 2016, 2.7.2016 Obsahuje fotku
Dobrý den, na listech révy se mi objevují světlejší skvrny. Mám ji zasazenou druhým rokem u západní zdi, a letos se toto poprvé objevilo. Je to nějaká začínající plíseň nebo padlí? Postřik jsem na ni ještě ani jednou neprováděl. Happy
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 29.6.2016 Obsahuje fotku
Já abych řekl pravdu, jen odhaduji, že se jedná o Něrguš. Právě, že u tohoto angreštu necítím tu chuť černého rybízu (který nemusím), jako je třeba cítit u Josty. Pro jistotu ještě přidávám foto. Happy.
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 26.6.2016
Letos jsem koupil a zasadil čevený Niesluchovski a Krasnoslavjanski. Dnes jsem ochutnal první plod Niesluchovskeho- chuťově výborný, sladký, šťavnatý, tenká, měkká slupka. Padlí se mi na něm zatím neobjevilo. A po pokusech s Karátem a Invictou, které... celý příspěvek >
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 26.6.2016
Nakonec jsem rajčata stříkl Dithane DG Neotec. Byl mi doporučen odborníky z Agro Bia.. Nyní prodávaný Acrobat s novou recepturou totiž prý není proti černi rajčatové, ale jen na plíseň .
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 20.6.2016
Tak jsem proběhl zásoby a zjistil, že mám doma Acrobat MZ z roku 2011 v originál uzavřených sáčcích. Myslíte, že ještě bude účinný? A zarazila mě ochranná lhůta v návodu. Pro rajčata mají uvedeno 21 dnů, kdežto u nyní prodávaných Acrobatu MZ WG mají... celý příspěvek >
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 19.6.2016 Obsahuje fotku
Tak dnes jsem si všiml u dvou rajčat ve skleníku  (odrůda san marzano) skvrn na listech. Nevím jestli je to plíseň nebo septoróza, ale uvažuji o postřiku Ridomilem Gold +nějaky insekticid (sem tam mšice + molice). Bude tento postup... celý příspěvek >
Rajčata 2016, 16.6.2016
Dobrý den, uvažujete už někdo o postřiku venkovních rajčat fungicidy (preventívnímu) vzhledem k průběhu počasí (teplo, srážky, vysoká vzdušná vlhkost) a jeho další předpovědi? Díky. Happy
Roubování peckovin za kůru, 9.6.2016
Dobrý den, přeroubovaval jsem na rygli několik větví kopulací, a za kůru. Včera jsem povoloval úvazek a místo srůstu se mi zdálo dost křehké vzhledem k tomu, že jsou na roubu 30cm letorosty. Chraníte srůst nejakým způsobem před... celý příspěvek >
Roubování okurek na tykev 2016, 8.6.2016
Taky se připojím. Zkoušel jsem poprvé roubování okurek na Sprintera. Vyzkoušel jsem jak jazýčkovou metodu, tak do rozštěpu. Úspěšnější jsem byl u rozštěpu, u jazýčkové se mi rostlinky rozpojovaly. V obou případech jsem používal jen roubovací kolíčky... celý příspěvek >
Cuketa - nemoc, 6.6.2016
Cuketa byla sázena do substrátu z AGRA. Ale petku dám tedy pryč a vadnoucí listy budu odstřihávat.  Díky za rady . Happy
Cuketa - nemoc, 6.6.2016 Obsahuje fotku
Dobrý den, na listech cuket se mi tvoří fleky a listy začínají vadnout. Nevíte někdo o jakou nemoc se může jednat? A čím ošetřit? Děkuji. Happy
Jahody a ptactvo, 2.6.2016
Dobrý den, začínají nám dozrávat jahody a každá co začíná červenat je naklovaná. Snad je to tím, že jsme po cca 10 letech přišli o kočku a ptaci mají pré. Chráníte někdo na zahrádce jahody proti ptákům? Jakým způsobem? Uvažoval jsem o bíle textilii,... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika