|
Příspěvky uživatele - Mir
|
 |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 2.8.2021 Milane, množství sklizených rajčat odpovídá přesně tomu, jak se pohybovaly průměrné měsíční teploty (květen - červenec) v jednotlivých letech. Základem té bohaté červencové sklizně roku 2018 byl tehdejší teplý květen, kdy průměrná teplota byla o 5... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.7.2021 Vladimíre, také jsem přeměřil své 2 externí Startky, číslování vijanů odspoda, vzdálenost mezi vijany v cm. První: 1. 45, 2. 13, 3. 16, 4. 22, 5. 22, 6. 22, 7. 23. Druhá: 1. 47, 2. 14, 3. 17, 4. 20, 5. 25, 6. 25., 7. 12 (je ještě málo vyvinutý,... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.7.2021 Milane, s dusíkem jsme na tom asi podobně. "Amerikány" Chef's Choice jsem ještě neokusil, počítám, že to bude až v prvních srpnových dnech, neb byly oproti ostatním rajčatům vysety a tedy i vysázeny později, přičemž to jsou velké bifteky, hlavně... celý příspěvek > |  | Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 16.7.2021 Milane, chlóru je určitě dobře se pokud možno vyhnout. Použití síranu draselného jsem ještě hledal na netu. Našel jsem článek z ruské provenience a koncentrace v něm uvedená není až tak daleko od toho, co jsi vykalkuloval, ale doporučují dát k... celý příspěvek > |  | Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 14.7.2021 Milane, tu koncentraci jsem našel někde na netu (nevím už kde) a zdála se mi přiměřená. Uvažoval jsem takto: Kristalonu se dává na 10 l vody 1 odměrka, tj. 10 ml, takže 20 ml síranu draselného mi přišlo až dost. Možná, že nebylo. Mirek |  | Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 14.7.2021 Milane, problém s hnědnutím okrajů listů jsem měl loni u bifteku s bramborovou natí Grub´s Mystery Green. Reagoval jsem na to dvakrát (s týdenním odstupem) zálivkou se síranem draselným (2 ml na 1 l vody), ale zlepšení jsem nepozoroval. Letos mi... celý příspěvek > |  | Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 13.7.2021 Milane, o kombinaci 15-5-30 jsem psal ve vztahu k době před měsícem, v tu dobu by byla určitě vhodnější než kombinace "start". Teď pan 28.103 uvažuje o kombinaci 6-12-36, což by mohlo v tuto chvíli vyhovovat, ale možná, že by bylo fakt vhodnější, jak... celý příspěvek > |  | Ideální poměr živin N-P-K pro největší úrodu rajčat / paprik, 12.7.2021 No, myslím, že už si moc nepomůžete, ale lepší pozdě než vůbec, když beru v úvahu, že začátkem srpna se rajčata obvykle zaštipují. Už před měsícem to chtělo přejít na Kristalon - plod a květ (NPK 15-5-30). Určitě oranžovým Kristalonem nic nezkazíte a... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 9.7.2021 Milane, dnes (9. 7. 21) jsem prohlédl rajčata, jak zrají. Ve skleníku se zbarvuje 1 ks Amish Paste (biftek) a 5 ks Start. Venku se zbarvuje 1 ks Ananas (biftek), 3 ks Black Cherry, 1 ks Corazon (biftek), 2 ks Start, 1 ks Malach. Szkatulka... celý příspěvek > |  | Okurky nakladacky, 6.7.2021 Okurky mají rády teplo a to loni ani letos v době výsevu okurek nebylo. Dříve jsem je také vyséval přímo do půdy a vzcházely mi špatně, proto jsem už před mnoha lety přešel na předpěstování. Okurky doma či ve skleníku vcházejí v 99%, jen je s nimi... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 4.7.2021 Evi, myslím, že se ta nejistota, plynoucí z různých opatření proti covidu, na letošním Agrokomplexu podepíše. Rád bych se mýlil.
Je jasné, že ochutnávka rajčat není myslitelná, ale byla by fajn, nebo možnost koupit si od vyhlédnutých odrůd po... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 4.7.2021 Evi, 150 odrůd, to už docela zajímavý počet a lze si z něho něco vybrat, třeba jen na pohled. Skvělé by bylo, kdyby byla možná i ochutnávka. Letos by se měla výstava Agrokomplex v Nitře opět konat. V Čechách asi nic podobného nemáme. Výstavy ano, ale... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 3.7.2021 Forum je tu proto, abychom se na něm podělili o své zkušenosti, proto je dobře o nich píšete. Všiml jsem si, že na první fotce jsou bulharské odrůdy. Mirek |  | Rajčata 2021, 3.7.2021 Dnes jsem na Milanův popud spočetl množství vijanů (květenství) na rajčatech a zanesl je do své "inventury". K 3. 7. jich tedy na rostlině je průměrně 6,5, nejméně na Orange Queen 4 (výška 130 cm, skleník), nejvíce na Pink Bumble Bee 9 (výška 170 cm,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 2.7.2021 Milane, díky za inspiraci, doplním si do své statistiky ještě počet vijanů. To mě nenapadlo, přitom je to docela důležité kritérium. Že se ti všechny řízky uchytily, není při letošním počasí vůbec žádný div, divné by bylo, kdyby tomu bylo naopak. Ale... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|