Příspěvky uživatele - Klapka

Slepice žere vejce, 11.2.2015
Zdravím Chovatele. Souhlasím s příspěvkem. A pokud ta velká písmenka ve slově "přiměřenou" byla na mě, tak se nebojte, že bych je obtěžovala. Jen sem se rozepsala v afektu. A pozoruju je ráda. Mám ale na starosti i jiné věci a jiná zvířata a barák.... celý příspěvek >
Slepice žere vejce, 10.2.2015
Buďte tak laskav a řekněte mi, proč tedy zobák krvácí? Ke kauterizaci přistupují ve velkochovech kvůli kanibalismu. A mají na to kauterizační přístroj, který zastaví krvácení. Nikdy bych to neudělala. Tady je nějaká chyba: v krmení, v ustájení,... celý příspěvek >
Hřebínky, 4.2.2015
Dobrá připomínka. U mě je klid, mám zateplený kurník, teploty neklesají pod 0. A snášejí líp než v říjnu. To byla pauzička... Přepeřovaly jako nikdy. 
Vápenka u slepic, 28.6.2014
Našla jsem to na netu, je to Lekaseptal a 350g stojí cca 380kč. Bez dobírky. Mně teda zabrala vazelína z lékárny a arpalit uplně skvěle, ale měla jsem to jen na jedné koupené slepici, tak jsem ji přeléčila tímto.
Kolik násadovek pod kvočnu, 28.6.2014
Neměl by to být problém. Podsunout je v noci, okolo půlnoci. Hodně podestýlky, a sledovat hned brzo ráno(budík), jak se bude slepice chovat. Moje slepice neumí počítat ani do třech, tak by je i vaše měla přijmout. Uvidíte, kolik se jich vylíhne,... celý příspěvek >
Kolik násadovek pod kvočnu, 22.6.2014
Těch 7 je podle maximum. Aby jste měl jistotu, že všechny obsedne a ty co posunuje na kraj budou stále pod ní. Já teda ani pod normální kvočnu nedávám víc než 10 - 12 vjec. Předpokládám, že jí podsunete i ty kuřata z líhně? 
Neznámy hmyz ako sa ho zbaviť, 22.6.2014
Všechni cizopasníci v kurníku jsou drobní. Nejlépe vyhledat si na netu podobu těch potvor. Je ale klidně možné, že se tam uhnízdil hmyz, který neparazizuje na slepicích a slepice umřely na něco jiného. Já s parazity problém nemám, 4x do roka... celý příspěvek >
Kdy kuřata k hejnu?, 24.5.2014
No, záleží na tom, jaké máte slepice. Hodné či obránce... Je dost pravděpodobné, že je slepice napadnou, i zabít je můžou. Nejlepší je si zahrát na kukačku a podstrčit kuřata slepici, která sedí. Ale hybridy zrovna moc nekvokají, tak je to asi na... celý příspěvek >
Úhyn nosnic, 3.5.2014
Může to být přemnoženými čmelíky, a to stačí zkontrolovat kurník a slepice. A pak postřik, opakovat podle návodu. Ale může to být i plíseň. Není to sice úplně běžné, ale je to. Špatně větraný kurník, špína, to vše napomáhá rozvoji plísně. Dejte si... celý příspěvek >
Slepice mi skočila na záda, 3.5.2014
Mně slepice skáčou jen do klína, když si sednu. Chtějí drbat na hlavě.  Ani kohout neútočí. Jo, na kočky kolem si troufají. Snad jen byla sama vyděšená, tak chtěla uletět a naletěla na vás. 
Poznám oplozené vejce hned po snášce?, 1.5.2014
Nepoznáte. Záleží na tom, jestli kohout stíhá všechny slepice, a jakou má plodnost. Zhruba 15% bývá neoplodněné. Poznáte po snášce prosvícením jen kvalitu vajec. Až tak páty den poznáte, zda je oplodněné. A odstrníte je z líhně nebo pod... celý příspěvek >
Specialni snaskove hnizdo proti jezeni vajec, 5.3.2014
Stačí si zadat plastové snášecí hnízdo do vyhledávače. Tady je jeden odkaz, ale je víc druhů.
Čím nejlépe krmit slepičky v zimě?, 16.2.2014
Zdravím všechny. Krmím podobně jako paní přede mnou (též kradu v marketech v odpadkovém koši natě) a vařím jim občas rýži se zeleninou a masem. Navíc jim servíruju šváby. Syn je pěstuje pro ještěry, a oni se příliš množí. Není pro ně problém sníst... celý příspěvek >
Kohout nebo slepice?, 1.12.2013
Karel se bude celý červenat, až mu to zítra řeknu. K nám je teda velice hodný, žere z ruky a nechá se i mnou pohladit, ale kočku nebo psa prožene jak se patří. A u toho vyroste dvojnásobně, jak se vypne a načepýří.  Manžel s kurníkem nemá... celý příspěvek >
Kohout nebo slepice?, 1.12.2013
:D Taky jsem si myslela, je to taková pěkná směska na krásnýho kohouta. Koukala jsem hned na fotky vlašáků a něco souhlasí, něco ne. Te nevadí. Já jsem ho dostala od kamaráda. Chovám nejen slepice, chovám i kočky, a už dlouho a baví mě to pořád.... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika