Příspěvky uživatele - Jiří II

Určení odrůdy, 4.9.2014 Obsahuje fotku
Prosím o pomoc s určením odrůdy. Výhony jsou jakoby šedě ochmýřené a velmi ohebné. Slupka bývá mastná, dužnina nažloutlá, méně šťavnatá, chuť vyborná, Plody voní kořenitou vůní.
Ochrana před sršněmi, 25.8.2014
Petku naplněnou do 1/3 pivem, bez uzávěru zavěsit do koruny jabloně. Je také možné přisladit pivo cukrem, pro zvýšení účinnosti návnady.  Při sklizni zjistíte, kolika sršnů jste se zbavil.
Staré odrůdy, 24.3.2014
Jestli Vám nevadí nějaká strupovitost, tak třeba Kanadska reneta
Staré odrůdy, 23.3.2014
Několik desítek jader z pozdnějších odrůd jsem zasel loni na podzim a teď čekám, kolik jich vzejde. Loni na podzim jsem také vyryl díry pro budoucí výsadbu a naplnil je ovčím trusem, budoucím stromkům na přilepšenou. Abych si zkrátil čekání, koupil... celý příspěvek >
Staré odrůdy, 20.3.2014
To je krása pane Jaroslave! Chystám se také k takovému způsobu pěstování rezistentů ve 480 m nm. Je to terasovitý svah. po desítky roků s neudržovaným travním porostem,  nízkou vrstvou těžké uléhavé půdy a vápencovým podložím.
Jablka Líza, 12.2.2014
Právě pojídám chutná jablka Elise zakoupená v Billa. Na sáčku je uvedena země původu ČR. Pěstuje někdo z přítomných tuto odrůdu?
Muškátová reneta, 8.12.2013 Obsahuje fotku
Dobrý den, v malé pomologi jablek z roku 1960 od Karla Kohouta je uvedena odrůda Muškátová reneta. Stránku s popisem a obrázkem přikládám. Zajímalo by mě, zda tato odrůda zmizela nenávratně v propadlišti dějin, nebo o ní někdo máte poznatky.
Nadejny nahodny semenac - postup, 16.11.2013 Obsahuje fotku
Zdravím všechny diskutující, také se chystám otestovat na zahradě dva náhodné semenáče, které jsem našel letos na vyprahlé krasové stráni. Oběma teď v listopadu začíná konzumní zralost. Obrázky plodů jsou přiloženy.
Sedmiletý Rubín má pouze 10 plodů, 16.10.2013 Obsahuje fotku
Můj letošní Rubín na semenáči.
Oldenburgovo, 18.9.2013
Pomologický popis nám dává oběma zapravdu. A navíc, je to odrůda pro chladnější oblasti. Já ji budu každopádně zálohovat, protože u nás ve vlhku trpí rakovinou. Lipovec má lepší polohu než mám já, ale o Coxku bych se chtěl také pokusit.
Oldenburgovo, 18.9.2013
Dobrý den pane Miloši, souhlasím s Vámi že odrůda oldenbugovo červené je mezi zahrádkáři dnes málo rozšířená, ale své příznivce má stále. Mastná slupka vůbec při konzumaci nevadí a ještě k něco k chuti. Chutných pozimních odrůd je jiste hodně ale jak... celý příspěvek >
Oldenburgovo, 18.9.2013 Obsahuje fotku
Pro mne je Oldenbirgovo červené "citová" záležitost.  Zachránil jsem ji přenesením roubu z otcovy zahrádky. V našich drsných podmínkách moravského krasu rodí nádherné vonící, sladké a kořenité plody. Otec jí říkal muškátová reneta. Přikládám... celý příspěvek >
Co je to za renglódu, 14.9.2013
Mohla by to být Královna Viktorie.
Další diskuze:  3637383940  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika