|
Roubování, 24.5.2016 Stejná letošní zkušenost s chováním roubů i u mne. Například roub Matčina začal rašit až tento týden, sedm týdnů od naroubování. Ještě že jsem se ho nesnažil v panice zbytečně přeroubovat. |
 |
Zatrávnenie sadu, 21.5.2016 Za tu květnou louku chválím. Osobně se domnívám, že pokud není nutné z estetických důvodů trávu mezi stromy kosit, je nejlépe ji nechat až do zežloutnutí, klidně až do podzimu, potom zkosit a rozložit ji do řad mezi stromy. |
 |
|
 |
Jak vám letos kvetou jabloně?, 17.5.2016 Včerejší ranní mrazík -2 stupně Celsia ožehnul okvětní lístky dohněda. Jak to bude s plůdky je zatím nejisté. |
 |
Jarne mraziky 2016, 16.5.2016 Dnes ráno -2 st. Celsia v severní části Moravského krasu. |
 |
Jak vám letos kvetou jabloně?, 15.5.2016 Nyní již jabloně kvetou bohatě až na vyjímky - např. Orion mi vůbec nekvete, ale že je vyhráno bude možné říct až skončí tohle chladné období. |
 |
Jak vám letos kvetou jabloně?, 10.5.2016 Polohu jsem uvedl v předchozím příspěvku. |
 |
Jak vám letos kvetou jabloně?, 10.5.2016 U nás také začínají jabloňe otevírat květní poupata. To je, např. oproti panu Ivanovi ze Šuran okr. Nové Zámky, třítýdenní až měsíční zpoždění. Toto zpoždění je následně důvodem, proč u nás nemohou některé kvalitní pozdní odrtůdy dobře vyzrát a... celý příspěvek > |
 |
Jak vám letos kvetou jabloně?, 29.4.2016 U nás jabloně zatím nekvetou. Píšu to proto, aby bylo zřejmé, jaké jsou teplotní rozdíly mezi různými oblastmi naší pidizemičky. včetně Slovenska. Drahanská vrchovina, severní část Moravského krasu, 450 - 500 m.n.m. |
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 28.4.2016 Naposled jsem narouboval Dark Rubín, Gold Bohemii a Ligol.
"Zahradě zdar" jak píše pan Mičurin II. |
 |
Margaryta, 17.4.2016 Ve Vaňkově pomologii hrušek je u odrůdy Marillatova uvedeno synonymum Marguerite a popis na Margarytu z Polska také docela odpovídá. |
 |
|
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 3.4.2016 Dobrý den ovocnáři,
Jakou odrůdu jste letos vysadili nebo naroubovali?
Já vysadil Honeycrisp a narouboval Discovery, Grávštýnské, Matčino, Kidd's Orange Red, Karneval, Heliodor a nakonec i ten Opal, se kterým jsem se chtěl rozloučit, ale když... celý příspěvek > |
 |
Valašská reneta, 22.3.2016 Na Wikipedii je jeden obrázek. |
 |
Kidd´s orange, 21.3.2016 Zdravím Vás pane Mikeši a díky že jste se ozval. V pomologii od Dvořáka a kol. z roku 1976 ze které jsem vycházel je uvedeno, že dužina je žlutobílá, pod slupkou částečně nazelenalá, pevná, částečně zrnitá a poněkud sušší.
Dále je zde sušší... celý příspěvek > |
 |
Kidd´s orange, 21.3.2016 Sladkou chuť a příjemné aroma má ráda většina konzumentů, tak to asi risknu. Nedobrá vlastnost bude asi jen ta málo šťavnatá dužina.. S panem Vysloužilem máme přibližně stejně chladnou polohu a horší půdní podminky, Protože vyzkoušel... celý příspěvek > |
 |
Kidd´s orange, 21.3.2016 Kidovo červenooranžové se chystám naroubovat. Nechal jsem se zlákat nejen vaší chválou na tuto odrůdu ale zejména fotkami pana Mikeše. Jen zatím nevím, zda mu dám horní patro na M9 nebo horní patro na čtvrtkmenu nebo celý čtvrkmen. Co byste mi... celý příspěvek > |
 |