|
Rajčata 2017, 20.12.2016 Popis odrůdy Šejk: Plastická raná odrůda polorozkladitého vzrůstu, pěstitelsky nenáročná obdobně jako Semarol. Plody jsou oválně hranaté s geneticky fixovaným vysokým obsahem červeného barviva v dužnině. Proto i barva protlaků a kečupů z nich... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 20.12.2016 Pro mne byl zajícem v pytli a největším propadákem Šejk, odrůda vychvalovaná pro svůj údajný vysoký obsah Lycopenu. U mne se z toho vyklubaly plody s bledě červenou slupkou i dužinou, které byla navíc bez chuti a zápachu. Děkuji ale nechci více. To... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 20.12.2016 Jak název říká, jedná se o smyslové posouzení. Pro mne bylo náročné udržet moje smysly "ve střehu" po dobu cca 3 hodin. Přiznávám, že ke konci už moje smyslová bdělost a ostražitost poněkud polevovala. Ale pořadatele mohu jenom chválit. Bylo poznat,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 20.12.2016 Pane Petře, tato odrůda dokáže být i krásná, v Kanadě jí dali dokonce hezčí pojmenování Rosso Bruno |
 |
Rajčata 2017, 19.12.2016 Co znamená obchodní název Kumato ví asi jen někdo ze Syngenty. U nás se takovým lidem říká tuším Šmejdi. Ale chuť těch rajčat je opravdu, ale opravdu famozní |
 |
Rajčata 2017, 19.12.2016 Opravdu to vypadá tak, že Syngenta vypustila na veřejnost fámu jen proto, aby odradila další pěstitele od používání semen z mateřských rostlin.
Zde se píše v podstatě to samé a navíc se tu dovídám, že nejsem sám kdo se o tom chtěl osobně... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 19.12.2016 Vladimíre, zřejmě paříte k těm lidem, kteří stejně jako já, mají zálibu v amatérském pěstování. Jsme ochotni této zálibě věnovat svúj čas i energii a dokonce si rádi povídáme s lidmi se stejným zájmem. Pouze z tohoto důvodu níže reaguji na váš... celý příspěvek > |
 |
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 18.12.2016  Přikládám stupnici hodnocení. |
 |
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 17.12.2016 Pane Fialo, podle mého názoru je metoda, vlastně zásady uvedené v tom článku, platné stále. Kvasinky - zda divoké nebo průmyslově vyráběné - to si může zvolit každý podle svého uvážení, protože rozdíl mezi nimi není natolik důležitý, jako např. to,... celý příspěvek > |
 |
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 17.12.2016  V příloze. |
 |
|
 |
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 17.12.2016  Všechno bylo zde na fóru dříve mnohokrát napsáno, ale jak se ukazuje, opakování je zapotřebí. |
 |
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 16.12.2016 Tohle bych od Vás nečekal pane Fialo, že budete tak nemístně žertovat.. Slivovici pálenou z kvasu obsahujícího stopky a listy by neprodala ani fy. Jelínek... nebo možná maximálně tak jednou
A jestli to má být Vaše rada pro nezkušené návštěvníka... celý příspěvek > |
 |
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 16.12.2016 Určitě ano, ale pokud nemáte vlastní burčák nebo jeho laciný zdroj, vycházelo by to dost draho. |
 |
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 16.12.2016 Chystal jsem se napsat něco podobného co se týká kvasinek a kvašení ale pan Rafael to udělal místo mne. Například zkušený odborník Jaroslav Balaštík ze slovácka doporučoval k přípravě zákvasu pekařské droždí.
Letos jsem použil k přípravě zákvasu... celý příspěvek > |
 |
Kosa, 13.12.2016 Porovnávat rychost sečení ruční kosou vs. motorovou sekačkou je vlastně jako porovnávat výkon lidského těla oproti výkonu benzínového motoru. Motory vítězí, o tom nemůže být sporu. Jenže taková ruční kosa může být prostředkem tělesného a psychického... celý příspěvek > |
 |