Příspěvky uživatele - Jiří II

Rajčata 2017, 20.12.2016
Popis odrůdy Šejk: Plastická raná odrůda polorozkladitého vzrůstu, pěstitelsky nenáročná obdobně jako Semarol. Plody jsou oválně hranaté s geneticky fixovaným vysokým obsahem červeného barviva v dužnině. Proto i barva protlaků a kečupů z nich... celý příspěvek >
Rajčata 2017, 20.12.2016
Pro mne byl zajícem v pytli a největším propadákem Šejk, odrůda vychvalovaná pro svůj údajný vysoký obsah Lycopenu. U mne se z toho vyklubaly plody s bledě červenou slupkou i dužinou, které byla navíc bez chuti a zápachu. Děkuji ale nechci více. To... celý příspěvek >
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 20.12.2016
Jak název říká, jedná se o smyslové posouzení. Pro mne bylo náročné udržet moje smysly "ve střehu" po dobu cca 3 hodin. Přiznávám, že ke konci už moje smyslová bdělost a ostražitost poněkud polevovala. Ale pořadatele mohu jenom chválit. Bylo poznat,... celý příspěvek >
Rajčata 2017, 20.12.2016
Pane Petře, tato odrůda dokáže být i krásná, v Kanadě jí dali dokonce hezčí pojmenování  Rosso Bruno
Rajčata 2017, 19.12.2016
Co znamená obchodní název Kumato ví asi jen někdo ze Syngenty. U nás se takovým lidem říká tuším Šmejdi. Ale chuť těch rajčat je opravdu, ale opravdu famozní 
Rajčata 2017, 19.12.2016
Opravdu to vypadá tak, že Syngenta vypustila na veřejnost fámu jen proto, aby odradila další pěstitele od používání semen z mateřských rostlin. Zde se píše v podstatě to samé a navíc se tu dovídám, že nejsem sám kdo se o tom chtěl osobně... celý příspěvek >
Rajčata 2017, 19.12.2016
Vladimíre, zřejmě paříte k těm lidem, kteří stejně jako já, mají zálibu v amatérském pěstování.  Jsme ochotni této zálibě věnovat svúj čas i energii a dokonce si rádi povídáme s lidmi se stejným zájmem. Pouze z tohoto důvodu níže reaguji na váš... celý příspěvek >
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 18.12.2016 Obsahuje fotku
Přikládám stupnici hodnocení.
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 17.12.2016
Pane Fialo, podle mého názoru je metoda, vlastně zásady uvedené v tom článku, platné stále. Kvasinky - zda divoké nebo průmyslově vyráběné - to si může zvolit každý podle svého uvážení, protože rozdíl mezi nimi není natolik důležitý, jako např. to,... celý příspěvek >
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 17.12.2016 Obsahuje fotku
V příloze.
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 17.12.2016 Obsahuje fotku
Všechno bylo zde na fóru dříve mnohokrát napsáno, ale jak se ukazuje, opakování je zapotřebí.
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 16.12.2016
Tohle bych od Vás nečekal pane Fialo, že budete tak nemístně žertovat.. Slivovici pálenou z kvasu obsahujícího stopky a listy by neprodala ani fy. Jelínek... nebo možná maximálně tak jednou A jestli to má být Vaše rada pro nezkušené návštěvníka... celý příspěvek >
Určitě ano, ale pokud nemáte vlastní burčák nebo jeho laciný zdroj, vycházelo by to dost draho.
Chystal jsem se napsat něco podobného co se týká kvasinek a kvašení ale pan Rafael to udělal místo mne. Například zkušený odborník Jaroslav Balaštík ze slovácka doporučoval k přípravě zákvasu pekařské droždí. Letos jsem použil k přípravě zákvasu... celý příspěvek >
Kosa, 13.12.2016
Porovnávat rychost sečení ruční kosou vs. motorovou sekačkou je vlastně jako porovnávat výkon lidského těla oproti výkonu benzínového motoru. Motory vítězí, o tom nemůže být sporu. Jenže taková ruční kosa může být prostředkem tělesného a psychického... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika