|
Příspěvky uživatele - Emen
|
 |
 |
Naklíčené cibule tulipánů a narcisů - jak vysadit a co se s nimi letos stane?, 11.4.2016 Děkuji KUKY i Josefovi za odpovědi :-) |  | Naklíčené cibule tulipánů a narcisů - jak vysadit a co se s nimi letos stane?, 10.4.2016  Dobrý den,
z výletu do Keukenhofu jsem si dneska přivezla cibulky narcisů a tulipánů. Všechny jsou naklíčené, jak je na vidět na přiložené fotce. Předpokládám, že je musím vysadit stylem "už včera bylo pozdě".
Prosím tedy o rady,... celý příspěvek > |  |
|  | Stará jabloň - omlazení - radikální řez - roubování?, 23.9.2015  Výše uvedený dozat je můj, měla jsem to rozepsané tak dlouho, že mě to odhlásilo, přidám další fotky.
|  | Thuje - holokošťata a zoufalost, 9.4.2014 Jsem ráda, že si sama nemyslím, že jsou ty rostliny nějaké zpomalené či nezdravě vypadající. Co se týká sousedů, tak nějakou poťouchlost můžu vyloučit (máme okolo 3 sousedy). Zahrada nebyla tak 30 let udržována - bez plotu a byla to džungle, samý... celý příspěvek > |  | Thuje - holokošťata a zoufalost, 9.4.2014 Profesně zahradník není, ale každopádně je asi zahradník víc než já... nic jsem zatím nestříhala, na fotkách to vypadá přesně jako loni, jen jsou možná víc žluté. Mě to přijde jako nějaký pahýlky, který někdo potřeboval udat. Jinak píšu thuje, jestli... celý příspěvek > |  | Thuje - holokošťata a zoufalost, 9.4.2014 Sázel to na jaře 2013 ten samý člověk, co nám to prodal... ten samý člověk, co dělal i plot 2012. Taky on tam dával tu mulčovací kůru :-(Takže thuje přihnojit... to pak "vyhodí" další větve, aby to bylo husté?? Je skrz ně vidět, byl slibován hustý... celý příspěvek > |  | Thuje - holokošťata a zoufalost, 9.4.2014  Ahoj, prosím o radu ohledně thují. Loni na jaře jsem se nechala ukecat na "super" koupi thují. Že jsou super levný a krásně porostou. Se zahradničením začínám, ale mám dojem, že ty thuje byl omyl a někdo si na mý blbosti napakoval kapsu... jsou to... celý příspěvek > |  | Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 4.9.2013 Děkuju moc všem za reakce, jako začátečník jsem vděčná za každou radu. Koukám, že v tom nejsem sama viz. příspěvěk od Tulipánek. No příští rok nenechám nic náhodě a asi zvolím preventivní chemickou pomoc :-) Tohle byla rána pod pás během jediného... celý příspěvek > |  | Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 2.9.2013  Zdravím. Letos jsem se prvním rokem pokusila o rajčata. Konkrétně Darinka F1 - červená keříčková a Ildi - žlutá tyčková. Žlutá se ještě drží, ale ta červená mají problém. Dokáže mi někdo podle fotek říct, co se stalo? 23.8.2013 keříky úplně v... celý příspěvek > |  | Choroba ovocného stromu?, 16.7.2013  Jsem vám všem pěkně zamotala hlavu se Stelou, ale v původním příspěvku jsem skutečně psala Stela - jabloň. To jsem čerpala z těch opršených cedulek, bylo tam vidět jen Stela a já to po zimě vyhodnotila jako jabloň - mám jich tam nejvíc a v tu dobu... celý příspěvek > |  |
|  | Choroba ovocného stromu?, 16.7.2013 Zahrada nebyla udržována desítky let, teď se tam plahočíme třetím rokem. Chápu, že tři nebo pět let je v životě zahrady skoro nic. To už jsem za ty tři roky pochopila a beru na vědomí, že to je celoživotní úvazek a péče, která snad jednou bude aspoň... celý příspěvek > |  | Choroba ovocného stromu?, 16.7.2013 Díky Vám Lído za všímavost, díky chaotickému zapsání pozic stromků jsem to smíchala dohromady. Už jsem našla jejich přesné popisky, jaké odrůdy se kupovaly. Broskve - Sunheaven, Meruňky - Karola, Velkopavlovická, Slivoně - Zelená renklóda a... celý příspěvek > |  | Choroba ovocného stromu?, 15.7.2013 Určitě to beru na vědomí, že skutečnost je jiná než na obrázku, asi jako modelky v časopisech :-) Jen jako nezkušená se bojím, aby ta práce a piplačka nepřišla nazmar. Rozhodně beru na vědomí, že to chce cílenou a vytrvalou celoroční péči :-) Bohužel... celý příspěvek > |  | Choroba ovocného stromu?, 2.7.2013  Dobrý den,
se zahradou teprve začínám, proto se omlouvám, bude-li dotaz zdlouhavý.
Na úvod chci říct, jak to se zahradou je:
Zahrada byla desítky let neudržována, loni se po dvou letech plahočení podařilo dostat vše pod kontrolu - v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|