|
Olámat rašení pod roubem?, 30.4.2018  Dobrý den,
roub Hardyho máslovky na stromku Williamsovy se - zdá se - chytil. Mám olámat rašení pod roubem aby šla míza jen do roubu? Nebo naopak nechat, aby "táhly" mízu do roubu?
Děkuji,
jz77f |
 |
Rezavé skvrny na česneku, 4.4.2018  Dobrý den,
na přiloženém obrázku mám vyfocený náš loňský česnek, který přes zimu začal 'rezivět'. Je to škůdce nebo choroba? Jak tomu předejít?
Děkuji. |
 |
|
 |
Přeroubovat po mrazech?, 23.3.2018 Dobrý den,
před třemi týdny o víkendu, kdy bylo +17C, jsem narouboval meruňky a broskve. Pár dní nato byly mrazy hodně pod nulou. Mám to přeroubovat?
Děkuji. |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 8.3.2018 Já jsem svoji broskvoň za celou její asi 15-letou exitenci stříkal 2x a žádný rozdíl v úrodě jsem nepozoroval. Kadeřavost mi nikdy úrodu nesnížila. |
 |
Jak se berou rouby?, 8.3.2018 Teď je 8. března, mrazy ustoupily, je už čas na roubování hrušní?
Děkuji. |
 |
Jak se berou rouby?, 6.1.2018 Děkuji za vysvětlení. Vlky jsem ty výhony nazval já . A tak je popisuje i Wikipedie. Taky tam píší, že jsou po několik let neplodné. Tak nevím, jestli je radši nevyhodit..
|
 |
Jak se berou rouby?, 4.1.2018  Dnes jsem se opět vypravil na rouby z měho oblíbeného stromu boskovy lahvice. Je to starý strom a jak je vidět na přiloženém obrázku, nebylo z čeho brát . Jsou to větvičky podobné těm na Obr.2 na této stránce.
|
 |
Jak se berou rouby?, 26.12.2017 Moc Vám děkuji za rady! Jsem teď mnohem optimističtější a už se na roubování těším :).
jz77f |
 |
Jak se berou rouby?, 26.12.2017  Dobrý den,
chtěl bych na jaře naroubovat na vloni vsazenou Williamsovu hrušeň jiné odrůdy, aby se vzájemně opylily. Dnes (konec prosince) jsem nastříhal pár roubů z velkých, dobře plodících, stromů (viz. přiložené obrázky).
1. Koncové... celý příspěvek > |
 |
Co je toto za brouka?, 4.10.2017 Moc Vám děkuji za odpověď!
jz77f |
 |
|
 |
Co je toto za brouka?, 1.10.2017  Jak se po létě ochladí, začnou nám do baráku lézt malí brouci, cca 5 mm dlouzí. Neví prosím někdo, co jsou zač? |
 |
Co připevnit na plot - ochrana proti vzrostlé trávě od souseda?, 18.7.2017 Jednoduché: Roundup. |
 |
Jak vypudit krtka, 17.7.2017 Právě pomocí zmíněných pastí z OBI jsem krtky zlikvidoval. Měl jsem jich několik (pastí i krtků). V chodbách, kde není jasné, kterým směrem krtek půjde, dejte pasti proti sobě. Jednoduchý indikátor sklapnutí pasti, abyste nemusela past zbytečně... celý příspěvek > |
 |
Co se to děje s řeřichou?, 15.7.2017  Dobrý den,
na přiložené fotce je vidět, jak nám listy lichořeřišnice hnědnou a děraví. Neví prosím někdo, čím to je?
Děkuji,
jz77f |
 |
Problémy s malinami, 15.7.2017 To je normalni. Ty odplozene uschnou, ustrihnete je a vyrasi nove. |
 |