|
Co platí na listohloda?, 4.6.2025 Děkuji za radu. Vyrazil jsem na zahradu s Karate, ale listohladi, nebo hlodi, už byli pryč. A že jich tam před pár dny bylo! Jestli se už nevrátí, je to užitečná zkušenost: stačí počkat a v relativně krátké době zmizí a škoda na listech nebude... celý příspěvek > |  | Už jste stříkali teho povaleče jablečného?, 1.6.2025 Děkuji za odpověď. Na stránce agromanual.cz (odkaz na konci) jsem se dočetl, že:
"Jabloně se ošetřují vždy po vyvrcholení letové vlny (zpravidla za 8 dnů po vrcholu), pokud trvají vhodné podmínky pro kladení vajíček, tj. pokud večerní teploty ve... celý příspěvek > |  |
|  | Co platí na listohloda?, 31.5.2025  Dobrý den,
název broučka jsem si nevymyslil, opravu se jmenuje listohlod. A název sedí, neboť hlodá a hlodá a bojím se, že mi sežerou ořešák. Viz. foto. Neví někdo čím je zlikvidovat? |  | Už jste stříkali teho povaleče jablečného?, 25.5.2025 Dobrý den,
stříkal již někdo proti obaleči jablečnému? Lepové desky jsem nedával. Má smysl to zkusit začátkem června, až se oteplí? Uvádí se, že to je doba náletu obaleče.. |  | Krupičky na spodní straně listů paprik, 18.5.2025 Děkuji za odpověď! Je to dobrá zpráva, bál jsem se, že to je nějaká plíseň. |  | Krupičky na spodní straně listů paprik, 17.5.2025  Prosím o radu.. Co je na spodu listů paprik a jak se toho zbavit (viz. foto)? Připomíná to krystalky cukru. |  | Gregor Mendel by měl radost, 15.8.2024  Cukety sklizeny (viz. foto). |  | Cyprusovec leylandský - vytvorenie sukromia, 14.8.2024 Dobrý den,
mám u plotu 4 stromy, cca 30 let. Rozestupy odhaduji na 1m. Počítejte s tím, že bez řezu to bude obrovský strom, na výšku i šířku (hodně zastíní). Před 10 lety jsem je zkracoval, z nejdelšího žebříku a bylo to někde v polovině výšky.... celý příspěvek > |  | Gregor Mendel by měl radost, 2.8.2024  Na fotce jsou sourozenci. Dvě rostliny, vypěstované ze semen jediného plodu.
jz77f |  | Co na plíseň okurkovou?, 21.7.2024 Děkuji všem za užitečné informace. Hned jsem okurky opět stříkl, ale je to stříkání už napadených rostlin. Jak píše Kuky, chtělo to včas, pravidelně, preventivně.
Ještě pár nápadů... Jsou toto mýty?
1. Stačí otrhat napadené listy.
2.... celý příspěvek > |  |
|  | Co na plíseň okurkovou?, 16.7.2024  Dobrý den,
jaký přípravek se vám osvědčil proto plísni okurkové? Okurky jsem někdy začátkem května stříkal Ortivou a po nějaké době Previcurem Energy, ještě před objevením plísně. Jak je vidět, nepomohlo to..
jz |  | Roub Elise, 18.1.2023 Velmi děkuji, mezitím se mi podařilo sehnat roub Elise v příbuzenstvu. Pravda, měl jsem si to zjišťovat dříve než jsem otravoval tady.
vše nejlepší do nového roku. |  | Roub Elise, 26.12.2022 Dobrý den,
nevíte prosím někdo, kde by se dal sehnat roub odrůdy Elise?
Děkuji,
jz77f
|  | Skořápky do kompostu, 8.4.2022 Dobrý den,
můžou se dávat skořápky do kompostu? Rozloží se? Děkuji.
jz77f |  | Hadice na více než 2 sezóny, 8.4.2022 Dobrý den,
doteď jsem používal levné zelené půlcoulové zahradní hadice. Po pár letech jsou na vyhození. Můžete mi prosím poradit hadici, která neztrvdne? Děkuji.
jz77f |  |
 |
|