Příspěvky uživatele - Daniela Bentschova

Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.8.2013 Obsahuje fotku
Pripájam sa k pánovi Wimpimu. Každý týždeň som aspoň raz mrkla, čo píše pán Kuky, (aj keď termíny pre našu oblasť sú dosť posunuté). Príspevky mi veľa napovedali, na čo nemám zabudnúť a už som si ustriehla to, o čo som pred rokom nič ani netušila,... celý příspěvek >
Tzv. sloupové ovocné stromky - např. jabloně, 18.8.2013 Obsahuje fotku
Ja som sa pred 3 rokmi rozhodla kúpiť 2 slĺpovité hrušky :Saphiru a Decoru. Tento rok mi prvý krát zarodila hruška Saphira. Čo sa týka rezu, som z toho úplný jeleň. Saphira zarodila na konci konárikov. Bočné konáriky u oboch hrušiek rastú ako divé.... celý příspěvek >
Buxus škůdci, 14.8.2013
Mala som minulý rok podobný problém. Dokonca mi 2 20-ročné buxusy zahynuli. Húsenice mi ich na chalupe úplne obžrali (2 týždne v máji sme tam neboli) a potom sa ešte pridala aj nejaká plieseň, kríky už len živorili a teraz na jar mladé lístky... celý příspěvek >
Marhula hnojenie ci choroba?, 13.8.2013 Obsahuje fotku
Dobrý večer, nechcem zakladať nové vlákno, ale mám problém s marhuľami. Tento rok som mala prvú väčšiu úrodu, asi 5-7 kg plodov. Stromček je kúpený v Maďarsku, odroda Mandula Kajszi na myrobaláne. Problém je ten, že šev plodu nie je zrastený úplne,... celý příspěvek >
Sunhaven, 13.8.2013 Obsahuje fotku
Tento rok sme mali prvú úrodu 5 ks Sunhaveniek. Dozreli veľmi skoro, obrázok je z 25.7., o dva dni nato boli zjedené. Chutili nám výborne, boli to naše prvé vlastné broskyne tohto leta. Aj Harko nektarinka dozrela na prelome júla a augusta, o týždeň... celý příspěvek >
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 30.5.2013 Obsahuje fotku
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadne broskyňky Red Haven, viď obrázky. Na jar krásne kvitla, ale olistenie jej narástlo minimálne, žltej farby s nádychom do orandžova. Oproti susediacej rovnako starej nektarinke Harko vyzerá biedne, nemá nové... celý příspěvek >
Jakou kyselejší odrůdu jablek?, 22.4.2013
Najlepšie jablko na priamy konzum na konci septembra u nás doma považujeme Melódiu, má vynikajúcu šťavnatú a pritom chrumkavú dužinu vyváženej sladko- kyslej chuti, vždy ju zjeme prvú. Odporúčam. Daniela
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika