|
Obří masitá rajčata, 9.4.2013 Budem zvedavy na tie Vase Brandywine. Pise sa o nich vacsinou v superlativoch v suvislosti s chutovou vyvazenostou a plnostou, ale na tomto fore som cital aj kritiku. Nekupil som ich, spamatal som sa neskoro.
Myslim ze pestovanie beef-odrod nie... celý příspěvek > |
 |
Obří masitá rajčata, 9.4.2013 Taktiez mam bycie srdcia, minuly rok boli krasne zdrave a vyborne. Siali sme ich 25. aprila! takze v septembri boli akurat.
Vcera som sa pokusal zavadnute 40 cm bycie srdcia napchat do pol litrovych poharov... po troch zlomenych som prestal..este... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pěstování rajčat 2013, 7.4.2013 Toto sem sice nepatri, ale opytam sa pretoze vacsina z vas bazalku pestuje.
Potrebujem pikirovat a neviem ako hlboko mam bazalku zasadit. Stonky po klicne listky su pomerne dlhe, najradsej by som ich ponoril, ale nie som si isty ci to nie je... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 7.4.2013 Dufam, ze sa Vam ta pliesen tento rok nepotvrdi, aj ked si skor myslim, ze r. 2012 sa nezopakuje (u nas bez akychkolvek ochoreni- zdrave rastliny do takmer konca oktobra)
Ja mam v skutocnosti tiez asi 300 sadenic rajciakov, 45 odrod a doma skonci... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 7.4.2013 60 x 60 by mi hodne pomohlo. Mam k dospizicii pas pody 8x2 metre teda 16 stovrcov. To by mohlo byt cez cez 40 rastlin . Vyhodou je ze slnko tam svieti od rana do vecera a je chranena murom zo severu, vychodu a ciastocne zapadu. Rad by som tuto... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 6.4.2013 Zdravim pestovatelov,
Rad by som sa poradil. Tento rok sadim rajciaky k betonovemu muruv dvoch radoch.
Kedze mam tento rok zasadenych 45 odrod(z kazdej si nechavam len 1 koren) trocha sa obavam ci zvolim spravny spon. Urcite budu niektore... celý příspěvek > |
 |
Vretenova sekacka Fiskars Momentum, 6.4.2013 V podstate u mna by bolo rozhodnute, len na velkost tejto kosacky mam asi maly travnik. cca 90 m stvorcovych. Mozno by stacila aj mensia. Laka ma vsak nastavitelna vyska. A slusne recenzie. |
 |
Vretenova sekacka Fiskars Momentum, 31.3.2013 Rad by som sa opytal skusenejsich, aku maju skusenost s touto vretenovou kosackou. Cenovo nepatri k tym najlacnejsim, ale zrejme ani do spicky v segmente. Bol by som zvedavy ako Vam sluzi, resp. ake ste poculi na nu referencie. |
 |
Gril Weber Q 300-320, 31.3.2013 Dobry den,
Rad by som sa opytal majitelov tohto grilu, ako su s nim spokojni.
Uz sa tu o nom nieco napisalo, no medzicasom ubehlo par rokov a uzivatelov a skusenosti urcite pribudlo.
Vazne o nom uvazujem, rozhodoval som sa medzi... celý příspěvek > |
 |
Sazenice rajčat byt/balkón, 30.3.2013 Ja mam rovnako vychod,, 19-20 stupnov, hrube stonky a rastliny vysoke cca 30 cm, bohato olistene, farba OK, neprisvetlujem (mam sice 2 specialne linearne ziarivky 6500K 2300 lm 36 W),no na 250 sadenic by to bolo malo. Obavam sa ze ak sa nezmeni... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaká rajčata pěstujete, 30.3.2013 Z tohorocneho vysevu mam 95 % klicivost u semien z ceskych, slovenskych a estonskych zdrojov. Nieco som kupoval aj cez ebay. Top rated sellers. Zatial to vidim na nizke cisla. Este sa mozno nieco zmeni. Ale predbezne 30 % klicovost. Ake su skusenosti... celý příspěvek > |
 |
Rajče Albertovské žluté?, 29.3.2013 Ktore zlte zo zahranicia povazujete za najlepsie? Dost casto citam, ze zlte-oranzove odrody sa na klasicke cervene chutou vacsinou nechytaju. Neviem ci to nie je trocha zavadzajuca informacia. |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 29.3.2013 To Ipparino se kupoval ako osivo, alebo cele plody? Ja som ich kupil tusim v Lidli a nechal som si par kusov na semeno... akurat som zistil ze je to hybrid, tak neviem ci to mam vobec zasiat.
Mate info, ci ide o tyckovu, alebo krickovu... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 28.3.2013 Mirek,
Niekde (nespominam si v k ktorej diskusii) som cital, ze ste mali problem s pouzitim nekvalitneho kupeneho substratu u rajcin. Islo o klasicky zahradny substrat kupovany v zahradnictve, alebo marketoch, alebo o nieco specialnejsie. Aky... celý příspěvek > |
 |
Hnojení, postřiky rajčat - rady, 28.3.2013 Dakujem za reakcie.
Mam k dispozicii varny kotol(zabijackovy 80 l), ktory sa uz neda pouzit na varenie pre ludi (prasknuty smalt). Je mozne odlezany hnoj, kompost a podobne organicke materialy pomocou tepla zbavit v takomto zariadeni patogenov a... celý příspěvek > |
 |