|
Papriky 2015, 27.1.2015 Pěstovala jsem odrůdu AlexanDER, když byla ještě před několika lety na našem trhu.Jestli je to totéž, pak se jedná o ranou rajčinovou papriku, klasická silnostěná, sladká a chutná, úrodná, nižší keřík. Je vhodná k přímé konzumaci i nakládání. V.L. |  | Rajčata pro sezónu 2015, 13.1.2015 Pane Vladimíre, také jsem právě včera koupila Cos.Gen., spíše jen ze zvědavosti. Když jsem četla různé zahraniční reference, tak jsem byla dosti zklamaná, vesměs psali, že chuť nic moc, spíše kyselé, že lepší až uvařené. Já na vaření počítám s... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata pro sezónu 2015, 10.1.2015 Nakupovala jsem vloni a předloni na ebay od čínských prodejců, jejich originální čínská balení. Bylo to asi 8 druhů rajčat, nějaké tykve, muškátová jako dárek. Rajčata za mnoho nestála, ze všeho jsem vloni už dala jen 2, letos už jen 1to podlouhlé... celý příspěvek > |  | Rajčata pro sezónu 2015, 9.1.2015 Na Ali... mám objednáno Giant monster tomato, dále hybrid Pozzano, což má být ranější typ SM. U nás koupené SM mi venku málo dozrává, tak toto má být úrodnější a odolnější chorobám. Jelikož toto je velkoobchod a nejmenší množství je 100 semen,... celý příspěvek > |  | Nevzešly, ale ani neshnily, 1.8.2014 Děkuji za odpověď, toto jsem tedy netušila. Tak si letos raději nechám ruce v kapse. Sbírali jsme to právě jen za účelem nasázení. V.L. |  | Nevzešly, ale ani neshnily, 1.8.2014 Asi jsem to nenapsala srozumitelně, ale neklíčící sadba pocházela přímo z pole, kde jsme ji napodzim sesbírali jako paběrku. Byla normálně uschována ve sklepě a na jaře nasázena. Nemohla být ošetřena při mechanizované sklizni na jezedáckém poli,... celý příspěvek > |  | Nevzešly, ale ani neshnily, 1.8.2014 Při sklizni raných brambor jsem měla v zemi množství nevzešlých brambor. Měly na sobě jen několik velmi krátkých tenonkých klíčků, některé i shluk malinkých brambůrek, asi půl cm velkých. Hlízy byly zcela zdravé, neshnilé a nepoškozené. Když byl... celý příspěvek > |  | Staré odrody slivek, 13.3.2014 Plody byly velké v průměru asi 5-5,5 cm, na povrchu červené se žlutou, uvnitř žluté, kulaté, silně šťavnaté a sladké, dobu zrání si již nepamatuji. Ty dvě odrůdy jsem našla teď, v současném sortimentu, jen že se asi trochu podobají a hlavně jsou nyní... celý příspěvek > |  | Staré odrody slivek, 13.3.2014 Dobrý den, prosím o radu zdejší znalce slivoní. Před cca 40 lety na bývalé zahradě, která dnes již neexistuje, byla slivoň, která měla velké červenožluté plody, sladké a velmi šťavnaté, na které dodnes nostalgicky vzpomínám. Šťáva při kousnutí tekla... celý příspěvek > |  | Jahody - inzercia - čo na to poviete?, 26.2.2014 Černým jahodám jsem prostě neodolala. V aukci jsem je koupila cca za 1 dolar, poštovné zdarma, semen v pytlíčku velké množství, určitě více než 50. Tak nekup to. Klíčivost dobrá, už se začínají v substrátu zelenat. Ta zvědavost, co z toho vzejde, je... celý příspěvek > |  |
|  | Delicious nebo Cherokee Purple, 24.2.2014 Delicious mám asi třetím rokem, je to výborné masité rajče, pro mne velmi chutné, spíše sladší než kyselejší. Zrálo jako jedno z prvních, co do úrody je jich ale poměrně málo, dávám 2-3 keře. Z tmavých jsem zůstala už jen u Jap.truffel 1kousek. ... celý příspěvek > |  | Gladioly (mečíky), 14.2.2014 Dostatečně hluboká výsadba. |  | Česnek z hypermarketu k sázení?, 11.10.2013 Plně se připojuji k tomuto příspěvku. Česnek pěstuji již několik desetiletí, z toho snad jen jednou jsem zakoupila sadbu na výstavě v Litoměřicích. Jsem plně přesvědčena, že hlavní je správná agrotechnika a výživa. Pokud tyto podmínky nejsou... celý příspěvek > |  | Okurky a tykvovité 2013 - sklizeň, 6.8.2013 Dobrý den, paní Jiřino, ty žluté patizony k naložení jsou normální velkoplodá odrůda (jaká?), nebo něco spešl, co má drobné plody? Přivezla jsem si naložené z Polska, byly výborné, tak příští rok mám od Vás inspiraci. Vlasta L. |  | Paprika Beros uvadlá, 28.4.2013 Není-li balkon zateplen, může se jednat o chladový šok, po přemístění do příznivých podmínek by se měly rostliny vzpamatovat. Může dojít i k částečnému shození listů, pak pozor na přemokření. |  |
 |
|