|
Ostružina - nemoc?, 20.8.2016 Hezký den, letos mám ostružiny abnormálně napadené plísní(nebo hnilobou?). Všiml jsem si, že to chytají i nezralé.(i ty, co jsou osluněné) Dá se tomu nějak pomoci, aby bylo z čeho dělat marmeládu? děkuji |
 |
Sklizeň česneku 2016, 6.7.2016 Taky jsem neodolal a vytahal česnekové překvapení. I když je letos malinko menší, množství je dostatečné. Jen mě zaujalo na některých palicích nevim-jakoby podhoubí... takové bílé žilkování. Víte někdo, co to je a jestli se mám obávat o uchování,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Choroba na egrešoch, 6.7.2016 Jakou mám odrůdu-netuším, neb jsem chtěl - a mám- rezistentní (což potvrdím) ale nesládne. Jěště že těm doma chutná i trpký, jinak by nezůstal ani jeden z nich |
 |
Choroba na egrešoch, 4.7.2016 Já mám tři stromkové angrešty vedle sebe a... sluncem spálené plody..má každoročně jen ten prostřední. |
 |
Usychání kedluben, 30.6.2016 Děkuju, snad to pomůže i těm, kdo se nezeptali |
 |
Usychání kedluben, 29.6.2016 Hezký den, proč kedlubny praskají? Někdy se podaří vypěstovat spoustu velkých a jindy se už celkem malé bambulky trhnou a nerostou? Zálivka pravidelná, rostlinky venku..listy pěkné děkuji
|
 |
Angrešt - osychají listy, 3.6.2016 zkus ten neujatý-uschlý vytáhnout ze země a zříš, že má p.Vysloužil pravdu-nemají kořínky |
 |
Poznej ptáka 2, 15.3.2016 určitě pěnkava jikavec a na té fotce vpravo nahoře zřejmě samička pěnkavy obecné |
 |
Strom vždy zajde, 5.3.2016 meruňky mají raděj zásaditou půdu a rašelina to - tuším - neumí. Nemohl by být problém i tady? |
 |
Česnek v zemi?, 23.2.2016 obeschlo bylo tak do 12 hodin... od té doby už zase pršííí (olomoucko) |
 |
|
 |
Zachrana orecha zrezanim, 22.2.2016 Moje zkušenost s podobným problémem - dutina na ořechu, nízko u země... Vyhrabal jsem mokré práchnoví co se podařilo a dutinu naplnil hlínou. Nevím, jestli to bylo dobře, ale během roku se dutina (ze které jsem před tím pododlně vytáhl sevřenou pěst... celý příspěvek > |
 |
Dýňoviště 2015 + 2016, 9.1.2016 Jak už tady psali - dobrá zásoba, krmení pro kořínky,,. Zvyknou si i vyseté venku a zakrýt už semínka určitě světlopropustnou krytinou a pozděj - pokud slíbí mráz... do +5 nevadilo (těm u mě) - při nižší sice všechny pomrzly, ale vyrazily znova a... celý příspěvek > |
 |
Veľmi hustý kvas, 9.1.2016 já bych doporučil zkoušku čistou rukou a s vyhrnutym rukávem - zastrknout do sudu. Ono bude hned zřejmé, jak silná je ta,,hustá,, vrstva i jak řídké je to ostatní. Touto dobou už by to mohl být koláč tak 10 - 15 cm - což není žádná vada |
 |
Je možné přesadit vzrostlý keř rybízu?, 18.11.2015 Ovšem - občas se přesazení nepovede - Tady je lépe - preventivně - zakořenit větvičku.. |
 |
Poznej obyvatele zahrady, 17.10.2015 u mě to video pustit nešlo, tak jen dojem - rozdíl mezi kunou a plchem je dost velkej a předpoklad, že by autor videa neporovnal, myšku, a kočku -srovnáním velikosti...? (když jistě nakrokoval vzdálenost)... no, nevim... |
 |