|
Rybíz - škůdce nebo choroba?, 21.7.2012  Tady je květ dýně se snad lepším detailem.
|
 |
Plevel - co to je?, 21.7.2012  Prikládám další dvě fotky. Doufám, že je to stejná rostlina.
|
 |
|
 |
Plevel - co to je?, 20.7.2012 A mohla by to být Cyperus rotundus?
Problém je, že to roste výrazně rychlejí než trávník a stačí 1-2 dny a už to z trávníku trčí. |
 |
Plevel - co to je?, 20.7.2012  Dobrý den,
Prosím o pomoc s identifikací tohoto plevele v trávníku, případně jak nejlépe hubit. Manuálně to nejde, kořeny jsou tak dlouhé a propletené, že se téměř vždy přetrhne a pak roste vesele dál, nemluvě o spoušti, kterou dobýváním... celý příspěvek > |
 |
Rybíz - škůdce nebo choroba?, 20.7.2012 No to by teda mohl. Našel jsem, že typicky lezou do květů a vyžírají pylové váčky a tím nedojde k opylení. Největší množství jich je v květech dýně, ty pak odpadnou bez vytvoření plodu.
Máte tip na ochranu? Pohledám, ale třeba to už někdo... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - listy do ruličky, 29.6.2012 V okolí asi tak 2 metry, roztokem Lontrel+Starane. |
 |
Rajčata - listy do ruličky, 28.6.2012 Děkuji všem za reakce.
K některým dotazům uvedu, že kompostu bylo celkem málo a to na podzim při přípravě nové zahrady. Při sázení jsem použil substrát pro sázení zeleniny a pár kuliček hnojiva.
Herbicid - no, to mě nenapadlo, ale... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - listy do ruličky, 28.6.2012  Dobrý den,
Věděl byste někdo co se to děje s rajčaty na obrázku? Mám všechno stejnou odrůdu (Start) vedle sebe a u dvou sazenic ze šesti se takto kroutí listy. Barvu nemají temně zelenou ale nádech do fialovo-stříbrna.
Jsem začátečník, tak se... celý příspěvek > |
 |
Rybíz - škůdce nebo choroba?, 22.6.2012  Je toto dřepčík? 2-3mm |
 |
Rybíz - škůdce nebo choroba?, 22.6.2012  Děkuji.
A toto je také od mšic? |
 |
|
 |
Rybíz - škůdce nebo choroba?, 22.6.2012  Dobrý den,
Můžete mi prosím někdo poradit co to je na rybízu a co případně s tím? V diskuzích jsem tu nedohledal.
Děkuji,
Jirka
|
 |
Azalky - houba?, 18.6.2012 Ok, i tak díky.
Přeji aby se Vám tato neplecha i nadále vyhýbala. |
 |
Azalky - houba?, 18.6.2012 Děkuji za odpověď, pane Josef.
Dopátral jsem, že bych mohl použít Dithane, ale i Kuprikol nebo Captan. Z Vašeho komentáře soudím, že to máte pořešené. Nějaké doporučení?
|
 |
Azalky - houba?, 17.6.2012  Dobrý den,
Dokázal byste mi prosím někdo poradit o co se jedná na těchto obrázcích? Mám to za houbu, ale nikdy jsem to neviděl. Jsou přichycené na listech. Jak nejlépe postupovat?
Děkuji, Jirka
|
 |
Ukousnuté květy růží, 5.6.2012 Dobrý den,
Podařilo se Vám toto nějak zastavit?
U nas to začalo před pár dny jahodami - naprosto všechny sazenice sklizeny včetně listí. Podotýkám, že nejsou na jednom místě, takže cokoliv to bylo (myslím zajíc), bylo pěkně vybíravé. Pak nám... celý příspěvek > |
 |