|
Nevím si rady s touto nemocí, 10.5.2013 Zdravím
Toto je poškození roztočem. Tady pomůže postřik Omite a nebo dravý roztoč T.Pyrý Byla mírná zima a i já mám stejně napadenou Konferenci. Je zajímavé, že u Krvavky a Hardyho ji nemám.
sadař vlada |
 |
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 10.5.2013 Zdravím
Rozdíl v chutí plodů stejné odrudy mezi podnoží typu semenáč a tipovek je u některých odrud dost zřetelný a konzistence dužniny je také rozdílná. Tento vliv je hlavně zřetelný u starých odrud. Prusvitné l. je na tipovkách velké,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 3.5.2013 Zdravím
P.Polehla má pádný duvod s obavami. Ja jsem dělal na okresní výstavách dohled nad správností popisu odrud a kolikrát jsem se nestacil divit při nerozhodnosti určení odrud co mi to zpusobuje. Ale přišel jsem na to a někteří se divily jak... celý příspěvek > |
 |
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 3.5.2013 Zdravím
Je smutné, že máte takovou zkušenost s e- schopem a jejich zásilkou, ale ja mám zase dlouholetou dobrou zkušenost s prodejstromku.cz . Stromky mi zaslali vždy v perfektní kvalitě jak kořenů, zabalení, tak i označení na štítku.... celý příspěvek > |
 |
Mýtus Strýmka, 3.5.2013 Zdravím
Tak to jste šťastný člověk. Zajímalo by mě jestli v tuto dobu a z přirozeného sklepa je chuťově lepší Strýmka nebo Idared. Vydrželi Vám i jinné odrudy až do teďka?
sadař vlada |
 |
Gala, 3.5.2013 Zdravím
Letos jsem dal Gale novou šanci a znovu jsem ji zasadil a jsem zvědavý jestli změní moje minění. Zajímalo by mě vaše mínění na tuto odrudu a zkušenosti s ní.
sadař vlada |
 |
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 3.5.2013 Zdravím
Vaše dilema je úplně jednoduché. Mezi těmito odrudami je obrovský rozdíl. Už na první pohled v habitu je rozdíl. Parména zl. má korunu vějířovitou a většina větví je ve stejné rovině bez jasného terminálu. Jednotlivé větve mají... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Jonathan, 22.4.2013 Zdravím
Jonathan je odruda, která vytváří středně velké stromy jemného vzhledu, Vytváří relativně dlouhé přírustky tenkého vzhledu. Strom i v kmeni málo přirústá a tak vypadá i ve vysokém věku jako by byl mladší a výškově patří k menším... celý příspěvek > |
 |
Máte někdo zkušenost s odrůdou Ligol?, 22.4.2013 Zdravím
Odruda Ligol je středního rústu. Má střídavou plodnost, je středně náchylná na strupovitost. plody jsou velké a podobné Jonagoldu i po chuťové stránce. Dužnina je poměrně šťavnata. Je poměrně silně napadána mšicemi.
sadař vlada |
 |
Co je to za odroda azijskej hrusky, 13.4.2013 Zdravím
Odrudu Naschi nikde a nikdy nenajdete, protože to není odruda, ale název druhu akorád domovským názvem. Nashi je japonsky název pro hrušeň písčitou tak jako by jste u nás tvrdil, že chcete odrúdu jablka zimní. To je ten samý nesmysl.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ovocná stěna, 13.4.2013 Zdravím
Musím Vás potěšit. Téměř všechny ovocné dřeviny jdou pěstovat ve stěně. Musíte umět využít podnože a znát hlavně zásady letního řezu a vyvazování (zimní řez úplně omezit)
sadař vlada |
 |
Kořenový krček, 13.4.2013 Zdravím
Předem Vás musím upozornit. že kořenový krček mají pouze semenné podnože. to je těsně nad posledním rozvětvení kořenu. Nejlepší vodítko je ŕozdíl barevného odstínu na podnoži. Na hranici tohoto odstínu byl horizont půdy. Typové... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Jonathan, 13.4.2013 Ahoj Ondro
Jonathány co jsme spolu stříhali v Sosnové byly po sklizňovém množství na tom húře než Jonaredy, ale musím tě ujistit, že bez problému jejich květy zvládly mráz což některé nové odrúdy vybouchly. Musím tě také potěšit, že i Major... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Jonathan, 13.4.2013 Zdravím
Já sice nevím proč u Vás jsou plody Jonathánu drobné, ale u mě na A2 ve věku 40 let mi Jonatnány plodí jablka tržní velikosti a to bez probírky. Tato odruda je u nás v 500 m.n. m. středně plodná až lenivá a Jonared silně plodný s... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Jonathan, 13.4.2013 Zdravím
Velice rád bych věděl na čem máte ty Vaše Jonathány. Ja je mám na bujných podnožích a tam se mi Jonatháni na silný řez mstí silnou reakcí vyhnáním plno mladých větví a silným snížením úrody. Ale u červené mutace Jonared mám právě opačné... celý příspěvek > |
 |