|
Jakou pilu?, 3.1.2015 Nikde som nepísal že sa palivové drevo robiť z jednoručkou nedá.Je na to nevhodná. Sú na to tri základné dôvody-
- Jednorúčky su omnoho nebezpečnejšie pri práci ako klasické píly.Je to dané možnosťou pohybu stroja pri práci a aj... celý příspěvek > |
 |
Jakou pilu?, 3.1.2015 Mňa by zaujímalo že či ste si to že MS 171-211 a 231-251 sú vyrobené v Číne sám aktívne vymysleli alebo ste tento blud prebrali z Vami preferovaných ukrajinských "odborných " diskusii. /Nič proti ukrajine, ale posledne keď som niečo z výplodov tochto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou pilu?, 3.1.2015 XP dobre znie a človek má pocit že je to niečo extra, len...
Ono pri týchto strojoch je vždy niečo za niečo.Chcete mať nadupaný ostrý stroj - žiadny problém - len musíte počítať s tým že mašinka je viac vyšpicovaná, mechanika dostáva viac na frak... celý příspěvek > |
 |
Jakou pilu?, 3.1.2015 Len pre poriadok.Jednoručka je super stroj na niektoré práce.Na rezanie palivového dreva je absolutne nevhodná.Tak výkovom, komfortom a nakoniec aj bezpečnosťou.
MS 210,230,250 sa už 2 roky nepredávajú.
"Japonskú" čínu... celý příspěvek > |
 |
Rozdiel medzi tvarom silonu do vyžínača, 22.10.2014 Takže podľa Vás žacie lanko nekosí tam kde mé najvyššiu rýchlosť.
No a dlhodobo používate 3 a 4 lanko - bez problémov..
Ak nepovažujete za problém rozpadnutý stroj na ktorý ste vyrábali komplet nový rám lebo starý to nezvládol.
A... celý příspěvek > |
 |
Rozdiel medzi tvarom silonu do vyžínača, 19.10.2014 Pán 103 to tu presne vysvetlil.A aj by mal pravdu keby bral do úvahy také nezmyselné veci ako obvodová rýclosť, odpor vzduchu, kvalita materiálu, kvalita krovinorezu...
Pokiaľ sa nad tým zamyslí tak príde na to že:
Lanko kosí tam... celý příspěvek > |
 |
Rozdiel medzi tvarom silonu do vyžínača, 17.10.2014 Pán 115.106 nakoľko sa berie najhrubšie miesto lanka za mieru tak v prípade štvorcového prierezu to znamená uhlopriečku a nie stranu štvorca.Pokiaľ si oprášim malú násobilku a pytagorovu vetu prídem na to že strana štvorca bude 2,12mm a prierez... celý příspěvek > |
 |
Olejové čerpadlo, 16.10.2014 Ekologicky odbúrateľný olej na stratové mazanie je mono alebo polyetylén glykol. Je to vodou riediteľný materiál.To znamená že pokiaľ popší tak sa to vpíja do zeme.Verím že to by ste v studni chceli mať.A to že je to mutagén to je uplne jedno.Len... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna 576Xp nebo Stihl ms441?, 17.9.2014 A len tak na okraj oplatí sa pozrieť aj na 461.Spotreba podstatne nižšia /dôsledok klasického karburátora/, výkon vyšší a váha približne taká istá.Jediná nevýhoda - vyššie vibrácie. Od 440 sú nižšie ale od 361 sú vyššie.Výkonom sa však dostávate do... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna 576Xp nebo Stihl ms441?, 17.9.2014 Ono by to všetko bola pravda, keby to bola pravda.Ono pán predo mnou taktne zamlčal že porovnáva 576 z elektronickou 441.Ono klasická karburátorová 441 žerie podstatne menej ako 576.A aj keby porovnával 441 z elektronikou tak spotreba je v priemere... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stihl ms661, 2.9.2014 Som rád že som pánovi Karolovi vylúdil na tvári úsmev. |
 |
Stihl ms661, 30.8.2014 661 je okrajová píla.Tým pádom sa nikdy nebude u nás predávať tak ako 362 alebo 560 -ka.
Máte trochu pomýlenú predstavu o tom že pokiaľ je vyššia "kúpna sila" tak sa kupujú silnejšie píly.7,5 kilová píla len tak na také to domáce žuvanie,... celý příspěvek > |
 |
Stihl ms661, 30.8.2014 Jani ju už predal a aj s ňou robil.
Zaujímavé je že 3120xp je najsilnejšia píla na svete a 880 má o 0,2kw vyšší výkom.
Naozaj niekto chce porovnávať 681 od Sola zo 661 od Stihla..Človeče - pozrite sa na parametre.Je to uplne iná liga. |
 |
Stihl ms661, 29.8.2014 O 661 je na tomto fóre ticho.Pár krát som zachytil že na bližšie nešpecifikovaných "zahraničných fórach" sa z tohoto stroja stal bližšie nešpecifikovaný "prúser".Čiže po odbornej stránke je tu debata na úrovni JPP. V preklade "jedna pani... celý příspěvek > |
 |
Problém s křovinořezem, 15.8.2014
|
 |