Příspěvky uživatele - petrtoman

Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 2.8.2012
Mě se s duby daří, zásadně si dávám pozor na zaběhnutí sudu, vždy ho plním minimálně do půlky. Používám 20l soudky, mám jeden dělaný na párou a dva vypalované, každý je pálený jinou intenzitou, tak má produkt jiné aroma. Dávám tam kalvádos a do... celý příspěvek >
Moštoměr versus Cukroměr, 29.11.2011
Já mám na refraktometru u švestek 20 brix, jak u rynglí a kvasí mi i při 9 stupních ve sklepě, nemyslím, že by se musely rozkvašovat přídavkem curku.
Trnkovy kvas - problem s kvasenim, 28.11.2011
Já měřím refraktometrem a moštoměrem. Mě prokvasily ryngle z 20 brix na 10 brix, 100vka už nekvasila a 50ka kvasila, tak jsem oboje vytáhl do 18 stupňů a přídavkem 10dkg fruktozy a trochu kyseliny citronové rozkvasil. Pár dní to kvasilo a stejně to... celý příspěvek >
Destilát z piva a vína, 28.11.2011
Pivo jsem ještě nepálil, ale pivní pálenku jsem pil. Dělá ji Černá Hora a Starobrno. Je docela dobrá, hodí se uležet v akátových nebo dubových sudech. Monte negro zlaté leží údajně 3 měsíce v akátovém sudu.
Pěstitelské pálení a limit, 7.9.2011
Tento výklad známe, ale zajímá mě praxe. Naštěstí to jde v pálenici napsat na kamarády, kteří mají zahrady, ale pálí si v Domaníně. Před 2 lety jsem vypálil 45 litrů 56% meruňkovice a otec 25 litrů. Máme 2 bytové jednotky v RD a nikdo nás... celý příspěvek >
Špendlíky, 27.8.2011
Já bych změřil cukernatost refraktometrem a nebo bych stáhl hadičkou šťávu a změřil zbytkový cukr nějakým cukroměrem. Já jsem měřil červený myrobalán, a ten měl 16 brix, takže výtěžnost by měla být slušná. Pokud kvašení ustane, tak je ideální pálit... celý příspěvek >
Prokvašení meruňkového kvasu, 21.8.2011
Zdravím opět paliče, nastal čas pálení meruněk, a tak jsem měřil kvas, co mám ve sklepě refraktometrem. Jedna várka beček nekvasí a má 7 brix a o týden pozdější várka má 6 brix a kvasí.Kvasinky jsem nepřidával. Ve sklepě je 15 stupňů. Pálit jdu až... celý příspěvek >
Pěstitelské pálení a limit, 27.6.2011
Jako zbytečné to nevidím. Ochutnejte kalvados z dubového sudu, je to velmi dobrá pálenka. A z třešní, které se dají do třešňového sudu také.
Pěstitelské pálení a limit, 26.6.2011
Zdravím všechny paliče, co jezdí jako já do pálenic. Sice jsem ještě nic letos nevypálil, ale už předem počítám s možným problémem s překročením povoleného limitu 30 l 100% etanolu. Mám již naloženo 300 kilo třešní a v sadě máme na stromech tak 2... celý příspěvek >
Soudek s kalvadosem ve sklepě s bramborami, 9.4.2011
Dobrý den, má někdo zkušenost s uložení dubového sudu s pálenkou do sklepu, kde jsou hodně cítit brambory? Mám obavy, aby pálenka nenačuchla.
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika