|
Kosa, 14.8.2011 Dobrý večer. Kosím hodně a rád. Mám 4 kosy. Dvě již dosluhují, proto jsem si pořídil dvě jako náhradu. Rakouské - jsou sice dražší, ale dobře se kolepou a drží ostří. Mohu doporučit. Zdeněk |
 |
Plevel u vzrostlých natí brambor, 13.8.2011  Dobrý večer. Přečetl jsem kousek tohoto vlákna a jsem překvapen kolik chemie a práce se investuje do pěstování brambor. Já brambory pěstuji v trávě - to znamená, že je kolem 25 května strčím do loňské posečené trávy v půlce červana přihrnu další... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co dělat proti plzáku španělskému?, 13.8.2011 Dobrý večer. Když to tady čtu, tak je to opravdu problém. U nás nejsou, ale čím jdu blíže k městu začínají se producírovat po cestě. Když jedu na kole nakoupit, udělám si slalom speciál. Zdeněk |
 |
Je to mozne?, 7.8.2011 Dobrý večer. Jasně - křovinořez. Zdeněk |
 |
Habr a srny, 30.7.2011  Dobrý večer. Vemte v úvahu i zajíce. Jak jim zabráníte v okusu?Zdeněk |
 |
Foliak, 30.7.2011 Dobrý večer. Je lepší si koupit a postavit hnedka skleník. Proč? Je trvanlivější, hezčí a udělá vám lepší službu jako foliák. Když sleduji zahrádkáře kolem sebe, tak všichni začínali s foliákem a za chvilku to všechno zamítli a dneska mají... celý příspěvek > |
 |
Brambory ze semen - kvetoucí, netrpící pylovou sterilitou, 28.7.2011 Dobrý večer. Taky si rád přečtu jak jste naklíčil a potom pěstoval brambory. Držím vám palce. Já taky zkouším v praxi různé věci. Lidská přirozenost je taková, že mnoho lidí narazí na první překážku a daný cíl si nechá snadno rozmluvit,... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 26.7.2011 Dobrý večer. Nádhera, cit a nekonečná práce. Kamenné koryto velice dobré, ale celý vjem kazí cedulka na tom stromečku. Zdeněk |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 25.7.2011 Dobrý večer. Nečekal jsem tak rychlou reakci. Mám zato, že je to kosatec sibiřský /Iris/. Je to zákonem chráněná rostlinka. Prostě jsem ji kousek ukrojil v místě přebytku a přinesl jsem ji pod břízy. Veškerá péče- roste to samo. Je to naprosto... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 25.7.2011  Dobrý večer. Opravdu jsem neodolal a přidávám taky pár fotek. Mám rád takové volnější kompozice - příroda je mocná čarodějka. První foto - modrý kosatec ve skupince bříz. Druhé foto - modré kytky ve společnosti pažitky na kůrové skalce a na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak na kuny, 24.7.2011 Dobrý večer. Vážená paní, kuna na půdě je opravdové neštěstí. Přečet jsem na netu co se přečíst dalo a taky vyzkoušel. Zjistil jsem kudy ta potvora leze do střešního pláště a nastražil jsem tam 8 kusů pastí. Ta chlupatice překračovala jednotlivé... celý příspěvek > |
 |
Jak velký skleník, 22.7.2011 Dobrý večer. Pokud jste zanícení zahradkáři, potom zakoupený skleník se již v den zkoupení stává malým. Zdeněk |
 |
Salát, 20.7.2011  Dobrý večer. Můžete a ještě vám vyroste.Salát zimní můžete sázet i na podzim. Szeničky zakoření a potom zmrznou. Když je obleva salát rozmrzne a pokračuje v růstu. Pokud máte skleník, potom slát zimní vysejte koncem září. Vzešlé sazeničky... celý příspěvek > |
 |
Huba na novom trávniku, 17.7.2011  Dobrý večer. Ano, jsou to kuřátka a klozci. Kozáky sklidila manželka, proto nemám foto. Dají se "pěstovat "i takove to houby, ale to již nepatří do tohoto vlákna. Zdeněk |
 |
Huba na novom trávniku, 17.7.2011  Dobrý večer. Nehnojím, nezalévám, mám tam mech, kosím ručně a sbírám . No není to paráda?Zdeněk |
 |