|
Magnolie - pěstování a střihání, 11.11.2010 Dobrý den, máme v zahradě magnólii velkolistou asi tři roky a zatím můžu říct, že roste opravdu hodně pomalu i oproti ostatním magnóliím, které mám. Tak Vám to asi bude trvat hodně dlouho, než trochu vyrostou. Nevěděl by někdo, jestli se dá tato... celý příspěvek > |  | Kdo prosím poradí s názvem tohoto keře, 5.11.2010 Děkuji za zkušenosti s chitalpou. Na Sibiři nebydlíme, asi 290 m.n.m. v údolí. Tak by to mělo být v pohodě, namulčuju kořeny a když budou hrozit větší mrazy, tak ji zakryju bílou textilií. Překvapilo mě, že teď na podzim listy nejdřív namrzly a pak... celý příspěvek > |  |
|  | Kdo prosím poradí s názvem tohoto keře, 4.11.2010 Není zač, mám vysazený kultivar Pink Dawn v zahradě. Na jaře jsem ji kupovala, do podzimu vyrostla do 1,5 m, ale kvetla zatím jen málo. Na zimu se ji chystám hodně zakrýt a uvidím, co vydrží. |  | Kdo prosím poradí s názvem tohoto keře, 4.11.2010 Dobrý den, myslím, že je to Chitalpa tashkentensis. |  | Zná někdo název keře?, 3.11.2010 Dobrý den, opravdu ty plody teď moc parády nenadělají. Moje kolkwitzie je zatím ještě mladá, ale kvetla hned první rok, teď je tři roky stará a má asi 1,5 m. Myslím, že keř z obrázku paní Aničky je také hodně přehuštěný, pokud by byl pravidelně... celý příspěvek > |  | Zná někdo název keře?, 2.11.2010 Musím souhlasit s pánem přede mnou, myslím, že málokdo použije v zahradě kolkwitzii jako solitér, ale jako pozadí do smíšeného záhonu, nebo do skupin keřů, proč ne. Myslím, že její převislejší habitus malebný je. Já ji mám v zadní části trvalkového... celý příspěvek > |  | Zazimování trvalek na terase, 19.10.2010 Dobrý den, levandulím na zimu ostříhejte jen odkvetlé květy, střih se provádí až na jaře. Teď už určitě schovejte muškáty, pokud ještě nepomrzly, rozmarýn a bazalku, nevím zda máte vytrvalou, nebo jednoletou. Květináče obalte, jak už psala paní... celý příspěvek > |  |
 |
|