|
Aká je to odroda?, 3.8.2010 Dobrý deň,ako píšem vyššie, aj podľa mňa by to mala byť Oullinská, len ma miatlo to dozrievanie.Ak ju máte a zdá sa Vám, že je to ona, tak to asi bude pravda a odteraz ju považujem za Oullinskú.Vďaka. |  | Aká je to odroda?, 27.7.2010 Strom mal nepravidelný tvar, rozvetvoval sa už od výsky asi 50 cm na tri kmene, dva z nich boli poškodené mrazom, takže ho postupne zmladzujem.Bol asi 6 m vysoký a rovnako široký. |  |
|  | Aká je to odroda?, 26.7.2010 Asi to nevyriešime, možností je viac, každopádne všetkým vďaka za ochotu. |  | Aká je to odroda?, 25.7.2010 To by som bol rád, keby to bola ona, ale v literatúre sa píše, že dozrieva v 1.tretine augusta.Vzhľadom na moju nadmorskú výšku sa mi zdá nepravdepodobné, aby dozrievala o 7-14 dní skôr. |  | Aká je to odroda?, 24.7.2010 Zelená ringlota rastie vedľa a je ešte nezrelá.Najviac sedí popis na Oullinskú ale tá dozrieva až v druhej dekáde augusta(srpna),takže neviem čo to môže byť. |  | Aká je to odroda?, 24.7.2010  Dobrý deň,vie niekto čo je to za odrodu?Strom má asi 30 rokov, plod má hmotnosť 40-45 g, je šťavnatý, chutný,dužina sa nie vždy dobre oddeľuje od kôstky, dozrieva v tomto čase, a aj keď iné druhy sliviek sú tento rok mimoriadne napadnuté šarkou, na... celý příspěvek > |  |
 |
|