Příspěvky uživatele - hankaV

Jmeno ruzicky?, 30.9.2010 Obsahuje fotku
Jedna moje známá přišla o starou růžičku v zahradě své maminky. Poslala mi fotky, které se jí dochovaly s žádostí o určení růže, kterou nazývali - tak jako většina lidí staré růže nazývá - stolístkou. Domnívám se, že se skutečně jedná o R. centifolia... celý příspěvek >
Koré nebo Aloha?, 17.8.2010
Tak váhám, zda-li jako sadovku použít Alohu (ruzovou od Boernera 1949, nikoliv Kordesovu pnoucí, oranžovo-růžovou) nebo Koré od Urbana. Máte prosím s nimi někdo zkušenosti - a jaké jsou? Jak moc která kvete a jak velké se vám je daří... celý příspěvek >
Modrá růže Sissi, 10.8.2010
Podobně "modrou" najdeme snadno i mezi českými výpěstky - Ametyst, November Rain, Jubilejní nebo francouzská Ludmilla, také běžně dostupná u nás. Všechny jsou spíš slézově fialové... vybarvení více či méně syté záleží na tom, jestli je spíš pod... celý příspěvek >
Množení řízkováním, 21.7.2010
Množení růžiček doma pro svou zahrádku beru jako hezké hobby. Samozřejmě je méně košer, když někdo obráží s nůžkama a igelitkou pod kabátem rozária nebo růžové školky a řízky si tam krade. Množením řízkováním se zabývají i některé zahradní školky... celý příspěvek >
Usychání poupat a listů anglických růží, 15.7.2010
Benjamina chystam na podzim. Libi se mi jeho tresova barva a mene plny kvet. Jaky ma tvar a vysku kere jestli se mohu optat?
Eglantynka je nadherna! Tu Vám závidím a chystám si ji vysadit take. Mary Rose v kombinaci s Winchester Cathedral je kombinace, ze lepsi byt nemuze. WIncester Cathedral je totiz sport z Mary Rose. Mely by byt proto temer stejne, lisi se jenom barvou... celý příspěvek >
Tak vida, mam ho na zahrade hned trikrat, ale z Tve fotky bych ho nepoznala. Prece jenom ta technika ty barvy zkresluje. Taky jsi zachytila moc peknou fazi kvetu tesne pri rozkvetani, kdy se z poupatka odlepuji teprve prvni okvetni platky... jinak je... celý příspěvek >
Usychání poupat a listů anglických růží, 14.7.2010
To jsou nadherne kvety!! Muzu si typnout? Graham Thomas, Jubilee Celebration a Benjamin Britten? :-)
Usychání poupat a listů anglických růží, 14.7.2010
No tak Jacqueline du Pré je úplně jiný druh růže než angličanky, tedy ruze D.Austina, alespoň co se týká tvaru květu. Má poloplný květ a udává se, že kvete jen jednou za sezonu nebo nekdy opakuje na konci sezony. Je to ruze z dilny slechtitele... celý příspěvek >
Usychání poupat a listů anglických růží, 13.7.2010
To jsem blázen. Angličanky mám třetím rokem, každý rok dokupuji nové. Jsou naprosto vitální, nádherné, silné, snad kromě oranžové Pat Austin, která mi letos dost pomrzla, ale to je trápení většiny žlutých růží, že jsou citlivější na zimu...... celý příspěvek >
Umístění růží na zahradě, 13.7.2010
Mám obavu, že těch informací je tolik, že je nejlepší si koupit nějakou knížku o růžích, kde se všechno potřebné dočtete. Při koupi růží si nechte poradit jak je zasadit (krček schovat 5-7cm pod zem), zalévat k bázi a ne přes list, spíš jednorázově... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika