|
Motorová pila do 8000,-, 13.11.2008 Máte pradvu, opět osvědčené : důvěřuj ale prověřuj! bral jsem údaje z toho co mi dodali šefové!! CHYBA, omlouvám se. Možná, že to přepisovala sekretářka která neví co je Kw a co HP u vás PS. A ano ještě nedávno jsem Shindaiwu neznal, protože se tu... celý příspěvek > |
 |
Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 13.11.2008 Máme nůžky fiskars 111540 už 8 let, když byly stromky menší dělal jsem stím i prostřich stromků, jnak je manželka používá na všechno možný, stříháním kytek počínaje. Za tu dobu jsem je nebrousil, občas postříkal MD sprejem a jsme spokojeni. Letos... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hodnocení předností a záporů nové řady HQ čtyřista, 12.11.2008 Ano pane J.S. jsem příznivcem HQ a snad proto jsem měl u své poznámky o Shindaiwě uvést sluvko "prý až o...", protože zatím jsem jí neměl možnost vyzkoušet, neboť vedení s tím dělalo strašné tajnosti a dokud neměli jisté, že získají... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila do 8000,-, 12.11.2008 Od letošního podzimu se nabídka na našem trhu rozroste o produkty firmy SHINDAIWA, která zaplní tuto poptávku po levných pilách a přitom spolehlivých (např. oproti Husqvqrně až 5x méně závad). Pily začínají od S. 285s – pila o obsahu 28,5 ccm,... celý příspěvek > |
 |
Hodnocení předností a záporů nové řady HQ čtyřista, 7.11.2008 Jednak jsem s těmito pilami neměl zatím možnost pracovat a ozkoušet si je opravdu v provozu takže na ňáké hodnocení je pro mne brzo.Jinak zvuk mají hezkej. Jako přednost bych viděl, že díky většímu kroutícímu momentu zabírají už při nižších otáčkách,... celý příspěvek > |
 |
Aku motorovú pílu kupit - HQ alebo Stihl, 5.11.2008 Já si dovolím doplnit : HQ 340 -345 atd. snadnější přístup k válci který by jste měl také udržovat. A vnější spojka (HQ) má lepší odvot tepla. Pak by jste mohl zvážit cenu běžně kupovaných a nutných doplňků jako je olej do benzínu atd (HQ 160,- Stihl... celý příspěvek > |
 |
Rider Stiga nebo Husqvarna?, 5.11.2008 Dovolím si pár poznámek. S rovnavat rider s traktorem nelze. Traktor neveme vysokou trávu, v případě sekání vysoké trávy zůstanou "koleje" špatně posekané trávy a chcili to mít hezký musím jet dvakrát, seká max. rychlostí 4,5 km/h, náhon... celý příspěvek > |
 |
Špatný úhel broušení řetězu, 5.11.2008 No asi jsem tam měl napsat max. 1mm né cca. Somozřejmě je to lepší s měrkou na omezovací zuby, ale přijde mi že není přece jenom tak nutná jako vodítko pilníku na řezací zuby. Nebo ještě lépe : jednou za čas plochím pílníkem (na omezovací zuby - né... celý příspěvek > |
 |
Vysavač listí?, 5.11.2008 Jó taky používám sekačku, a super, jenom to tak nesešrotuje jako vysavač. Jestli můžu doporučit tak Husqvarna 125 BVx. Pozor ale na označení 125 BV vypadá stejně ale je to jenom foukač! |
 |
Špatný úhel broušení řetězu, 5.11.2008 Když už je tady nakousnuté téma broušení tak bych k tomu rád něco řekl. Většina lidí se bojí si řetězy brousit sami. Používájí řetěz tak dlouho dokud to alespoň trochu pižlá a pak ho odnesou na nabroušení do servisu.Je to zbytečné a řetěz vám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Motorová pila Oleo-mac, 5.11.2008 Tady bylo řečeno téměř vše, takže už jenom taková drobná poznámka k procentům z cenny které tu uvádí pán pro porovnání ceny Homelitky a OM. Těch 35% platí pokud to odečítáte z ceny OM 11.800,-, ale zkuzte si to obráceně a k ceně 7.500,- si přidat... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor sněhová fréza, 4.11.2008 Když už jste koukal na tu Husqvarnu, měl jste se podívat i na ridery. Také se dají osadit frézou a hlavně mají náhon na všechny čtyři kola (AWD).
M.P. |
 |
Sekačka na 3 ha okrasného trávníku?, 4.11.2008 V první řadě si dovolím nesouhlasit s výše uvedeným příspěvkem, že rider je do 0,5ha! Pán měl možná na mysly takzvané mini ridery, což jsou sekačky s volantem, ale se skutečným RIDEREM to nemá nic (kromě názvu) společného! Za prvé rider jezdí... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna x Stihl, 24.10.2008 Pane Radku, Vy děláte v lese od roku 1977, já jsem dělal v lese od roku 1975 do roku 1981 (pracoval jsem s husqvarnou, ale měl jsem možnost si zkusit i jiné pily) a pak jsem přešel na jinou práci, abych si mohludělat strojní průmyslovku, takže jsem... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna x Stihl, 23.10.2008 Pro všechny kdo se rozhodují mezi HUSQVARNOU a STIHL pilou
(plus pár postřehů pro ty co mě nazývají podavačem)
Uvedu zde několik podstatných rozdílu mezi oběma značkami, které mají podstatný vliv na práci s pilou, ale i na její údržbu.
1.Rozdíl... celý příspěvek > |
 |