![](/obrazky/bod.gif) |
Příspěvky uživatele - 94.12
|
![](/obrazky/bod.gif) |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
![](/obrazky/bod.gif) |
Hnojení broskvoní, 5.7.2009 Nevím, jak moc byly kontaminovány pohnojené louky zmíněnými parazity a nakolik se tímto způsobem roznášeli.
Tasemnicí bezbrannou se lze infikovat, pokud vím, snad jen konzumací masa - obvykle hovězího. Svalovec stočený, ten snad na... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Kopr, 5.7.2009 Kopr Vám asi vykvete, ale myslím, že to nevadí. Ostatně okvětí se přidává do nakládaných okurek. Čárkovité listy lze otrhávat průběžně celou vegetaci. Půlcentimetrové rozestupy mezi rostlinkami je skutečně málo, snad krom trávníku. | ![](/obrazky/bod.gif) |
| ![](/obrazky/bod.gif) | Roundap, 5.7.2009 Roundup působí nejen přes listovou plochu, i přes zelené části stonků i řapíků a spolehlivě i na otevřené cévní svazky - čerstvě uříznuté pahýly a pařezy. Jistě, Garlon je ještě účinnější, ale taky cenově někde jinde. | ![](/obrazky/bod.gif) | Krysy a podobna havet, 5.7.2009 U jedů na bázi kumarinových antikoagulancií (a těch je většina) se toxicity na predátory nemusíte bát.
I kdyby kočka sežrala hlodavce čerstvě nakrmeného návnadou, obsah žaludku nechá být. Alespoň po něch našich kočkách musím... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Udírna, 5.7.2009 Tak vypadají stěny Vaší udírny po prvním (jediném) uzení? | ![](/obrazky/bod.gif) | Usychání listů, 5.7.2009 Ze všech letních odrůd je Mantet sice nejvíc voní, ale k strupovitosti je nejnáchylnější. Já jsem ji z tohoto důvodu vyměnil za odolnější odrůdy. | ![](/obrazky/bod.gif) | Kolik cukru?, 2.7.2009 Myslím, že nemáte pravdu. Alkohol vyrobený ze sladkého ovoce není na stejné kvalitativní úrovni, jako alkohol vyrobený z nesladkého ovoce, doplněného cukrem. Podobně jako víno, vykvašené z hroznů o 23% cukernatosti... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Zavařování bez cukru, 2.7.2009 Údajně nejlepší náhražkou cukru by měla být sukraloza, a to jak po stránce chemického složení - zdravotní neškodnosti, tak i chutí. Je ale ještě dražší, než aspartam (ten se pro termolabilitu na zavařování nehodí). Zkušenost s ní ale nemám. | ![](/obrazky/bod.gif) | Pokazil jsem kvas?, 2.7.2009 Vaše zkušenost je nepochybně pravdivá. Pro upřesnění si spočítejte, kolik pálenky lze získat z 50 litrů čistých jugoslávských švestek a kolik lihu vykvasí ze 4 kil cukru. Vyjde Vám, že vypálením takového kvasu získáte směs zhruba stejných... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Kolik cukru?, 2.7.2009 A čím jí cukr prospěje?
2 kg cukru v 100 literch kvasu se zdá málo. Ale když si uvědomíme, že ze 100 l kvasu vypálíme kolem 10 litrů pálenky, znamená to, že zhruba (ty počty neznám přesně) 20% destilátu nemá původ v ovoci nýbrž v rafinované řepě. A... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) |
| ![](/obrazky/bod.gif) | Roundap, 1.7.2009 Uschlé trnky budete muset beztak vykácet. Za lepší proto považuji uřezat je čerstvé a potřít řezné rány koncentrovaným roztokem (třeba 1:1). Spotřeba herbicidu bude menší a odpadne riziko, že postříkáte rostliny kolem | ![](/obrazky/bod.gif) | Kolik cukru?, 1.7.2009 Kontrolní otázka soudruzi...
Vypálíte dvě pálenky. Jednu z kvasu ze 100 kg čistých švestek a druhou z kvasu z 75 kg švestek a 25 kg řepy (přírodní produkt). Co myslíte, která bude vonět a chutnat lépe? | ![](/obrazky/bod.gif) | Čím zahubit pařez černého bezu?, 1.7.2009 Naočkováním hlívy pařez černý bez nezlikvidujete. Obrazí velmi rychle novými výhony. Ten Roundup je spolehlivější | ![](/obrazky/bod.gif) | Kolik cukru?, 30.6.2009 Nejlépe cukroměrem. Nemáte-li jej, počkejte, až kvas přestane šumět. Lze jej taky ochutnat, měl by mít štiplavou nesladkou chuť. Třešně v létě kvasí poměrně rychle. | ![](/obrazky/bod.gif) | Kalná voda ze studny, 30.6.2009 Řekl bych, že do vrtané studny se nevlezete. | ![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|