Příspěvky uživatele - 45.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Poraďte ovocnou školku v jihozápadních Čechách, 12.9.2007
Také myslím na Fytos.  www.fytos.cz
Durancie a šárka, 12.9.2007
Durancie dle mého pozorování šarkou netrpí. Má sředně velké (asi 30g)kulaté plody, které bývají hodně sladké (vhodná na pálení) a nejdou od pecky. Barvu mají tmavě modrou, ale slyšel jsem i o žlutých. Na vesnicích se množí i odkopky. Já bych raději... celý příspěvek >
Jaký druh švestky na slivovici?, 12.9.2007
Dobrý den. Paní pokud je to Kr. Pole, nebo Řečkovice, jsou tam podmínky velmi dobré. Není tam ani mrazová kotlina. Švestka Hanita je dobře odolná šarce. Zraje asi jako domácí. Těchobuzická se zdá  také dost odolná. Symptomy šarky má jen na... celý příspěvek >
Zmlazení starých švestek, 12.9.2007
Dobrý den. Je to dle mého názoru obvyklý postup. Pokud jsou švestky bez známek šarky a kvalitní, je škoda se jich zbavit. Pokud mají spodní patra z nových větví, ryziko neúspěchu je minimální. Záleží na Vás, jestli se rozhodnete radikálně naráz... celý příspěvek >
ešte k chorobe hrušky, 12.9.2007
Dobrý den. Myslím si, že zlikvidovat všechny chvojky a jalovce v okolí by problém možná zmírnilo, ale nevyřešilo. Infekční vzdálenost se v průměru uvádí 200 m. Jeden profiodborník mi na dotaz vzdálenosti odpověděl: 200 m?... 2000 m! Ať už to... celý příspěvek >
Lískové ořechy, 11.9.2007
Dobrý den. Larvy Nosatce lískového, které vypadávají koncem července a v srpnu z červivých plodů na zem, aby tam přezimovaly jsou pochoutkou pro slepice. Pokud máme slepice a umožníme jim pod keř přístup, velkou část jich zlikvidují. Je třeba tam... celý příspěvek >
Jaký druh švestky na slivovici?, 10.9.2007
Dobrý večer. K oběma příspěvkům nemám co dodat. Napsal jsem jenom svůj osobní posudek na obě odrůdy. U nás Šarka zničila vše původní.
ešte k chorobe hrušky, 10.9.2007
Dobrý den. Takhle přesně vypadá silně napadený stromek hrušně rzí hrušňovou: Je to jako z učebnice. Takhle se choroba projevuje právě v těchto dnech. Ty bradavice na spodní straně listů jsou výtrusníky.
Pozdne kvetouci svestky, 8.9.2007
Dobrý večer. Vaše oblast je teplá. Pokud tam máte Šarku a domácí švestce se tedy nedaří, volil bych Hanitu,Těchobuzickou, ale u vás i pozdě dozrávající sladké švestky Elena a Presenta. Sladká a kvalitní by u vás mohla být i Chrudimská. Jinak na... celý příspěvek >
choroba na švestce, 8.9.2007
Dobrý večer paní Evo. Nepíšete co je to za odrůdu. Když stromek švestky neplodí ve třetím roce, není to žádná tragedie. To, že ukázak několik květů, které spadly může být způsobeno poškozením Pilatkou švestkovou, nebo absencí opylovače. Pokud na jaře... celý příspěvek >
Jaký druh švestky na slivovici?, 8.9.2007
Dobrý den. Kdybych měl z vlastní zkušenosti porovnat odolnost k Šarce, vyjde to asi na stejno. Šarka se možná na listech Těchobuzické projevuje maličko výrazněji, ale Hanita zase trpí ve velké míře houbovou chorobou, která způsobuje dirkovitost listů... celý příspěvek >
Rozpor - hořká pihovitost vs. Wuxal kalcium, 7.9.2007
Dobrý den. Pan MUDr. Josef Horák  vydal ve spolupráci s nakladatelstvím Květ metodickou brožurku s názvem Kalendář šetrné ochrany rostlin (ovoce-zelenina). V kapitole č. 2 pro měsíc září uvádí - cituji: Dokončujeme ošetřování proti hořké... celý příspěvek >
Rozpor - hořká pihovitost vs. Wuxal kalcium, 6.9.2007
Dobrý večer. Nejsem profesionál. Jablka však mám na skládce čistá. Letos jsem stříkal zbytkem Arbofert jablko a moc se mi to nezdá. Zapoměl jsem podotknout, že do té doby dusíkem nehnojím. V předjaří pouze menší dávkou Cereritu.
Rozpor - hořká pihovitost vs. Wuxal kalcium, 6.9.2007
Dobrý den. Na hořkou pihovitost je nejlepší 1% roztok ledku vápenatého(žádný jiný ledek!!). Provádíme postřik asi od konce července po čtrnácti dnech s tím, že poslední postřik provedeme 14 dnů před předpokládanou sklizní. Ten je nejdůležitější i pro... celý příspěvek >
tzv. sloupové ovocné stromky - např. jabloně, 6.9.2007
Dobrý den. Sloupové jabloně vidím já jako řešení pro ty, kteří mají malý kousek zahrádky a také by si rádi vypěstovali vlastní ovoce třeba jen tak pro potěšení. Na podnoži J-TE-G mohou cv. Pidi ale i jiné zmiňované pěstovat i na balkoně ve větší... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika